sobota, 27 júla, 2024

Bytové psy: bez zápachu a vypadávania srsti.Ktoré plemeno je najlepšie?

Ak aj vy patríte k milovníkom psov ponúkame vám 10 ideálnych kandidátov na domáceho miláčika. Oceníte to najmä v prípade, že nemáte radi každodenné vysávanej srsti alebo typickú psiu arómu a chcete mať byt bez zápachu.

Pudel

black poodle on green grass during daytime                              unsplash

Okrem toho, že pudlíky sú od prírody čistotné a nemusíte sa báť, že by ste každý deň museli vysávať ich srsť. Aby sa im nezamotávala, je potrebné ju pravidelne česať. Pudlíky taktiež nesmrdia, hoci uprednostňujú aktívny životný štýl. A teplý kúpeľ si dokážu užívať s nefalšovanou radosťou.

Westhighlandský biely teriér

dog sitting on grass field beside bench at golden hour                             unsplash

Žiarli na iné zvieratá a na najlepších priateľov detí. Biele teriéry sú flexibilné, poslušné a verné. Hoci psy tohto plemena nepúšťajú srsť, kvôli jej dĺžke sa ľahko zamotáva. Je preto nutné každodenné česanie. Taktiež milujú plávanie a nezvyknú členov domácnosti trápiť typickým psím zápachom.

Jorkšírsky teriér

two brown puppies                             unsplash

Ide o hypoalergénne plemeno psa, ktorý je prakticky bez zápachu. Majú na sebe pomerne veľa srsti, preto je nutné ich aspoň raz denne vyčesať. V prípade, že podstúpi strihanie, oblečte mu teplý overal a môžete sa vydať na prechádzku!

Norfolský teriér

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému čistokrvný, domáce zviera, exteriéry                                                                                                                                                       Pexels

Očarujúce a rozkošné norfolské teriéry dobre vychádzajú s deťmi aj dospelými. Ale uznávajú len jedného pána. Ich hrubá srsť nepodlieha sezónnemu vypadávaniu a prakticky ho nie je ani cítiť. Napriek tomu je potrebné ho česať. Ak vám prekáža dĺžka srsti, vezmite psa ku kaderníkovi.

Maltézsky psík

white long coat small dog on green grass field during daytime                          unsplash

Ďalším predstaviteľom hypoalergénnych malých psov je „maltezák“. Toto plemeno zbožňujú ženy a starších ľudia. Sú prítulné a priateľské, ľahko sa trénujú. Ich dlhá srsť by sa mala pravidelne česať a ofina by mala zväzovať gumičkou.

Airedalský teriér

                              unsplash

Hustý vlnitý kabátik tohto dlhonohého fešáka zaujme na prvý pohľad. Od raného „detstva“ si predstavitelia tohto plemena vyžadujú prísny výcvik. Inak nebudete venčiť psa vy, ale on vás.

Jack Russell teriér

white and brown short coated dog on brown field during daytime                          unsplash

Krátkosrstý teriér s nepokojným charakterom sa najčastejšie objavuje u majiteľov súkromných domov. Ide o to, že psy sú príliš aktívne. Ak sa rozhodnú využiť svoj energetický potenciál, ani týždňové upratovanie nebude stačiť. Starostlivosť o ne je však celkom jednoduchá: po každej prechádzke psovi umyte labky.

Stafordšírsky bulteriér

brown and white short coated dog on green grass field during daytime                             unsplash

Hoci bulteriér vyzerá strašidelne, vo svojom vnútri je to stále miláčik. Miluje deti a hry vonku. Už od malička sa ho snažte socializovať s inými psami, aby v dospelosti nebol agresívny. Tento pes si nevyžaduje špeciálnu starostlivosť. Krátku srsť mu občas vyčešte a po prechádzke umyte labky.

Čínsky chocholatý pes

person holding white long coated small dog                           unsplash

Najdrahším plemenom na tomto zozname je čínsky chocholatý pes. Aj keď má len minimum srsti a nezapácha, stále sa o neho budete musieť starať. Napríklad na kúpanie by ste si mali kúpiť špeciálny hypoalergénny šampón. Psia koža je citlivá na slnko a chlad, preto sa nezaobídete bez svetríka či kombinézy!

Ak už dlho snívate o tom, že si zaobstaráte chlpatého kamaráta, no brzdí vás alergia či averzia na zvieracie pachy, náš zoznam vám určite dobre poslúži. Tieto psy bez zápachu si podmania nielen svojou fyziologickou výhodou, ale aj šarmom. Ako povedal Janusz Wisniewski: „Bože, pomôž mi byť takým človekom, akým si môj pes myslí, že som.“

Zápachu

Zdroj: sovkusom.ru

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights