sobota, 27 júla, 2024

Dievča so zriedkavým genetickým ochorením aj napriek predpovediam lekárov stále žije. Je ďalším príkladom toho, že nádej zomiera posledná…

Kenady Jourdain-Bromley sa narodila 13. februára 2003. Váha bábätka nedosahovala ani 1 kg a jej výška bola len 28 cm. Lekári nepochybovali, že dievčatko neprežije. Napriek všetkým skeptickým názorom však žije už 16 rokov.

Ešte počas tehotenstva Kenadyina matka tušila, že s dieťaťom nie je niečo v poriadku, keďže jej bruško sa prakticky nezväčšovalo. Ale z dôvodu, že srdcový tep plodu bol normálny, lekári nevideli dôvod na obavy. Ochorenie sa objavilo až v 8. mesiaci tehotenstva počas ultrazvuku.

Bábätko sa narodilo s ružovou pokožkou a úžasnými žiarivými očami. Sestričky dali dievčatku prezývku Palculienka.

Lekári neposkytli záruky, že dievča bude žiť dlho, pretože boli presvedčení že mozog dieťaťa je poškodený. Rodičia preto dieťatko hneď pokrstili. Ale napriek všetkým varovaniam dieťa s nezvyčajným vzhľadom prežilo.

Brianna sa o zriedkavom genetickom ochorení svojej dcéry dozvedela až o osem mesiacov neskôr. Toto ochorenie sa nazývalo „primárny nanizmus“.

Takúto diagnózu má len sto ľudí na svete.

Toto genetické ochorenie sa vyznačuje nízkym vzrastom jedinca a malou veľkosťou hlavy. Okrem toho sa u nich môžu vyskytnúť kostrové anomálie. Deti trpiace touto diagnózou majú zvyčajne mentálnu retardáciu, majú rôzne problémy s gastrointestinálnym traktom a častejšie ako iné trpia chorobami dýchacích ciest.

Problémy spojené s mentálnymi schopnosťami sa tohto bábätka prekvapivo nedotkli. Dievčatko, rovnako ako jej rovesníci, navštevuje školu, miluje korčuľovanie a aktívne sa venuje plávaniu.

Jej mladší brat Tayran sa narodil úplne zdravý, bez akýchkoľvek známok genetického ochorenia. Svoju sestru miluje a zo všetkých síl sa ju snaží chrániť.

Z nezvyčajného dievčatka vyrastá veľmi milý a otvorený človek. Napriek svojej jemnej povahe má v sebe aj nemalú dávku odvahy a odhodlania.

Vo veku 12 rokov jej výška nepresiahla jeden meter a hmotnosť mala ako dvojročné dieťa.

Rodina, v ktorej dievčatko vyrastá, je priateľská a milujúca. Nebojí sa výziev a zúčastňuje sa olympiád. Pokiaľ ide o jej vzhľad, nemá žiadne komplexy.

Ešte pred výberom vysokej školy si bude vyberať šaty na maturitný ples a všetci budú sledovať, ako sa bude vyvíjať život tohto nezvyčajného dieťaťa…

zdroj

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights