back to top
sobota, 20 apríla, 2024

Najlepšia rada, ako zničiť pleseň u vás doma. U nás sa po tomto už NIKDY neobjavila

Každý, kto sa doma stretol s plesňou, vie, aká je to nepríjemnosť.

Neobjavuje sa len tak z ničoho nič, potrebuje na to pohodlné podmienky. Mnohí ľudia vedia, že ak sa plesne zbavíte raz, nemôžete si byť istí, že sa už neobjaví a nedokážu to zaručiť ani drahé čistiace prostriedky.

Nezáleží na tom, čo to spôsobilo. Či už ide o nahromadenú vlhkosť alebo zatekajúcu strechu, v domácnosti, najmä v kuchyni, nie je miesto pre žiadnu pleseň. Preto je potrebné vytvoriť také podmienky, aby nemala najmenšiu šancu.

Našťastie existuje niekoľko domácich spôsobov, ktoré vám pomôžu poradiť si s týmto problémom.

white and blue floral textileunsplash

Ako odstrániť plesne

Ako viete, pleseň má fenomenálnu odolnosť dokonca vydrží aj pobyt vo vesmíre. Preto drahé prostriedky na jeho zničenie označené „raz a navždy“ nie sú žiadna istota.

Existuje však niekoľko prírodných zložiek, ktoré plesne neznesú a nikdy sa neusadia tam, kde ich aplikujete. Sú takmer v každej domácnosti, musíte ich len správne použiť.

Odstraňovač plesní

Koncentrovaný ocot ničí 82% plesní. Stačí naliať ocot do rozprašovača, ošetriť steny a rohy a nechať miestnosť poriadne vyvetrať. Vôňa octu zmizne po niekoľkých hodinách. Následne postihnutú oblasť utrite handričkou, ktorú si predtým namočte minerálke a pokvapkajte liehom.

A aby sa plesne nezačali opäť tvoriť, urobte si prevenciu čajovníkovým olejom. Má dezinfekčné vlastnosti a príjemnú arómu.

Potrebujete:

  • 4 čajové lyžičky esenciálneho oleja z čajovníka
  • 400 ml vody
  • 1 lyžička liehu

Zmiešajte ingrediencie v nasledujúcom poradí: alkohol, olej, voda. Výsledným roztokom ošetrite problémové oblasti pretrepaním fľaše s rozprašovačom. Roztok už nemusíte utierať, je úplne šetrný k životnému prostrediu a vysoko efektívny. Olej z čajovníka môžete tiež nahradiť extraktom z grapefruitových jadierok (20 kvapiek na rovnakých 400 ml).

Zvyšok produktu nevylejte, iba ho niekam uložte. Svoje účinné vlastnosti nestratí ani po určitom čase. Pleseň môžete z práčky odstrániť aj trochou oleja z čajovníka.

Obvykle sa usadí v gumičke. Po odstránení plesnivých usadenín zapnite práčku na plákanie a pridajte čajovníkový olej. Nepoužívajte kyselinu citrónovú! Pokazí to práčku.

Je ťažké si predstaviť nepríjemnejšieho suseda akým je pleseň: zápach, škvrny a nepopierateľné poškodenie zdravia.

Život s plesňami zvyšuje riziko vzniku respiračných chorôb, ich spóry sú toxické a môžu pomaly, ale isto narušiť správne fungovanie imunitného systému.

Zdroj: sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných...
spot_imgspot_img

Svetové predčasne narodené dieťa prekonalo 0% šancu na prežitie a tento rok oslávilo svoje tretie narodeniny.

Vtedy ste to ešte nevedeli, ale 6. júna 2020 sa Beth Hutchinsonová zapísala do histórie tým, že porodila predčasne narodené dieťa na svete. Táto novopečená...

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom internetu zdieľal so svojimi kolegami a tak sa mohla dostať až k nám. Otázku položili...

Žena necháva každú noc postieľku svojho dieťaťa pred vchodovými dverami. Všetkých prekvapila, keď vysvetlila dôvod tohto správania

Catherine Lucreová, matka a babička štyroch detí z Austrálie, necháva každý večer postieľku svojho dieťaťa vedľa. Takéto správanie vyvoláva u cudzích ľudí veľa otázok,...
Verified by MonsterInsights