sobota, 27 júla, 2024

TOTO JE dôvod, prečo manželské páry aristokratov radšej spali oddelene

Vďaka ľúbostným príbehom mnohé prezentujú život aristokratov výlučne v ružovej farbe. Vezmite si napríklad oddelené spálne. Pár sa vždy stretne na prehliadke, oddá sa radovánkam rôzneho druhup a keď zápal vášne opadne, pokojne sa rozídu do súkromných komnát.

Manžel už nebude rušiť spánok grófky či barónky vulgárnym chrápaním a samotný šľachtic je tiež pokojný, v jeho vlastnej spálni mohol robiť veci bez toho, aby ste premýšľal o prípustnosti v prítomnosti milovanej dámy.

Ťažkosti vznešeného života

Bohužiaľ, hlavným dôvodom oddelených spální medzi aristokratmi nebolo vôbec pohodlie druhej polovičky. V podmienkach rozšírených dynastických manželstiev mali šľachtici len zriedka to šťastie spojiť život s niekým, koho naozaj chceli vidieť vedľa seba 24 hodín denne.

Nie všetko bolo také jednoduché

Slušnosť sa prejavovala aj takto: raz za rok ušľachtilý manžel kvôli dedičovi prišiel do komnát svojej zákonnej manželky a žil tam ako doma. Manželka bola tiež veľmi šťastná: nemusela neustále tráviť veľa času s nie veľmi známym mužom.

Užitočnosť oddelených spální

Napodiv, moderní psychológovia presvedčivo dokazujú, že v niektorých prípadoch môžu oddelené spálne pre manželov doslova zachrániť manželstvo pred rozpadom. Hovoríme najmä o tých rodinách, kde si obaja manželia veľmi dobre uvedomujú svoj osobný priestor a nie sú pripravení zdieľať ho ani s najbližšími.

Sovy proti škovránkom

Tam, kde manželia žijú v rôznych rytmoch, je vhodný aj takýto recept na rodinné šťastie. Predstavte si manželstvo, v ktorom jeden z manželov vyskočí z postele už za úsvitu a druhý pokojne spí až do poludnia.

Asi mnohí budú súhlasiť, že každodenné nútené budenie premení aj tú najbojazlivejšiu srnku za pár týždňov na besného tigra!

Všetko je individuálne

Doteraz sa vedú búrlivé debaty medzi fanúšikmi jednej postele pre dvoch a ľuďmi, ktorí preferujú oddelené spálne. Je pozoruhodné, že odborníci sa neponáhľajú postaviť sa na žiadnu stranu tohto sporu. Podľa psychológov v tejto veci všetko závisí od preferencií konkrétneho páru.

Ako vidíte, neexistuje jediný univerzálny recept na rodinné šťastie. Tisíce manželských párov prisahajú, že len oddelené spálne zachránili ich zväzok. Iní, naopak, hovoria, že v priebehu rokov spoločného života je už ťažké zaspať bez prirodzeného tepla po ich boku.

Väčšina z nás je totiž oslobodená od problémov aristokratov a môže si vybrať vlastného vhodného partnera. A to, či sa v noci rozptýlite do oddelených miestností alebo pôjdete do svojho kráľovstva do jednej postele, záleží len na vás.

 

zdroj

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights