Všetky choroby pochádzajú z prekysleného organizmu. Toto je 10 spôsobov, ako obnoviť rovnováhu

Mnohí ľudia majú zvýšenú úroveň prekyslenia organizmu. Ide o typický dôsledok konzumácie spracovaných potravinárskych výrobkov, rafinovaných cukrov a GMO.

Nie každý si však uvedomuje, že kyslé prostredie je ideálne pre rozvoj rakoviny, nadváhy, bolesti a mnohých chorôb.

Vytvorenie zásaditého prostredia v tele je veľmi jednoduché. Alkalické prostredie – presný opak kyslého prostredia.

Tu je 10 prirodzených spôsobov, ako dať organizmus do poriadku…

Najdôležitejšie je začať deň s úsmevom a veľkým pohárom vody s pridaním čerstvo vytlačenej šťavy z jedného citróna. Hoci sa citróny zdajú byť kyslé, na telo majú úplne opačný účinok. Nápoj je najlepšie piť na prázdny žalúdok. Ďalšou možnosťou je denne vypiť 1-2 poháre prírodného jablčného octu s vodou. Stačia vám 1-2 pl octu na 250 ml vody.

Jedzte veľké porcie zeleného šalátu, ochuteného o citrónovú šťavu a vysoko kvalitným olivovým olejom. Zelená zelenina a ovocie sú jedným z najlepších zdrojov alkalických stopových prvkov, ako je napríklad vápnik. Jedzte ich počas celého dňa, aby ste si udržali zdravú rovnováhu pH v tele.

Chcete si dať niečo pod zub? Dajte si surové nesolené mandle. Obsahujú mnoho alkalických stopových prvkov, ako je horčík a vápnik, ktoré obnovujú acidobázickú rovnováhu, a normalizujú hladinu cukru v krvi.

Pite mandľové mlieko a urobte si smoothies z bobuľovitého ovocia a zeleného prášku, akým je napríklad spirulina. Ak máte na výber, mandľové mlieko je vždy vhodnejšie ako to kravské.

Choďte na prechádzku alebo sa pustite do cvičenia. Aktivita je mimoriadne dôležitá. Cvičenie pomáha odstraňovať kyslé potraviny z tela.

Dýchajte zhlboka. V ideálnom prípade by ste mali nájsť miesto s čistým, čerstvým vzduchom a navštevovať ho pri každej príležitosti. Tam (a nielen tam) by ste mali piť veľa vody, aby sa z tela odstránili toxíny.

Nejedzte mäso každý deň. Ak môžete prežiť niekoľko dní bez mäsa, urobte to, pretože každodenná konzumácia mäsa zanecháva v organizme kyslé sedimenty.

Odmietnite dezerty s vysokým obsahom cukru a sladké nápoje. Cukor je jednou z najnebezpečnejších kyslých potravín. Ak chcete neutralizovať kyslosť z jednej plechovky sýteného nápoja, musíte vypiť viac ako 30 pohárov vody!

Zahrňte do svojej stravy viac zeleniny. Poznámka: zemiaky sa nepočítajú! Lepšou voľbou je paprika, špargľa, cuketa a baklažán.

A nakoniec: konzumujte viac ružičkového kelu. Obsahuje veľa živín a prospešných enzýmov.

Zdieľajte tieto užitočné tipy s priateľmi a rodinou!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Všetky choroby pochádzajú z prekysleného organizmu. Toto je 10 spôsobov, ako obnoviť rovnováhu”