3 ženy sa s nami podelili, ako vnímajú svoje manželstvo. Jedna nemôže pribrať a druhá nemôže veriť v Boha

Láska alebo psychické zneužívanie? Manželstvo alebo otroctvo? Ako často počujete rozhorčenie novomanželov, ktoré sa údajne pred manželstvom stalo iným, a potom sa stal domácim tyranom. Nechajte to, nechoďte tam… Toto by by si mali prečítať všetky ženy.

Toto poníženie dôstojnosti ženy vedie k strate sebaúcty a mimochodom toto nezdobí muža.

Ako sa ukázalo, takéto vzťahy sú bežné po celý čas, ale psychológia manželstva – veda nie je ľahká …

„mysmezeny.sk“ zdieľa s vami príbehy žien rôznych profesií a vekov, ktorým druhá polovica zakazuje nielen komunikovať s inými mužmi, ale aj veriť v Boha, jesť sladkosti a dokonca si vybrať svoje vlastné oblečenie.

vzťahy v manželstve

Super ženy. najkrajšie ženy, slovenské ženy.

Ženy a vzťahy v manželstve

Ivka, 28 rokov, pediatrička

„Môj manžel a ja sme manželia desať rokov, máme dve malé deti. Vo všeobecnosti žijeme spoločne, ale v nedeľu máme vždy škandál – môj manžel je úplne proti mne, že idem do kostola. On hovorí, že vie najlepšie, čo robiť a v čo veriť.

V priebehu času som dospela k záveru, že na mňa žiarlil: chce byť na čele celého môjho života, keď stál, takže som ho poslúchla len a milovala ho len. Môj manžel je naštvaný, aj keď zakryjem hlavu v chráme, – hovorí, že sa mi to tak moc nedotkneš. Vidím, že je táto žiarlivosť trpezlivá. Dokonca aj keď sa pokúšam poslúchať prikázania, byť poslušnou a nehádať sa so svojím manželom, hovorí: „Komu sa pokúšaš zapáčiť?“

Minulý rok mi povedal, že som pribrala a požiadal ma, aby som držala diétu. Vtedy som sa zasmiala a diétu som nedržala. O týždeň neskôr sa začal veľký pôst a ja som ho začala dodržiavať. Celú túto dobu ma každodenne obviňoval, že kvôli niekomu som ochotná podstúpiť obeť, ale kvôli nemu vôbec nie, že iného milujem viac, ako svojho vlastného manžela, a to nie je možné.

ako posilniť vzťahy v manželstve

A nedávno sa manžel rozhodol hádať o vyhláseniach biblických apoštolov. Snažím sa nehádať, ale vždy to prerastie do škandálu.

Zároveň som sa podarilo pokrstiť deti – môjmu manželovi to nevadilo. Od svojho detstva som chodila do kostola a pozorovala všetky cirkevné obrady. Keď som sa so svojím manželom stretla, povedal, že je agnostik. Nevedela som ho presvedčiť, pretože to je nevďačná vec. Vtedy mu nevadilo, že idem do kostola a nikdy mi nenapadlo, že by niekedy mohol namietať.

Pred pár mesiacmi som ráno chodil do služby a ticho ma vytlačil za dvere. Potom sa však dlho ospravedlňoval. Ako reagovať, neviem. Biblia hovorí, že manželka musí poslúchať svojho manžela, ale čo ak manžel nechce veriť v Boha, nie je napísané …“

Elena, 40 rokov, učiteľka fyziky

„Môj manžel a ja nie sme oficiálne registrovaní, ale spolu žijeme 8 rokov. Nemôžem povedať, že prísne obmedzuje moju slobodu: môžem chodiť s priateľmi až do neskorej noci, piť v spoločnosti, keď nie je so mnou. Ale má fóbiu, že priberiem. Hovorí, že nenávidí tučných ľudí, považuje ich za slabochov, keď sa takto prejedajú.

Niekedy kráčame po ulici, držíme sa za ruky, hovoríme o niečom peknom a zrazu mi zrazu ukáže na nejakú plnoštíhlu ženu a hovorí: „Strácam moju myseľ, to je jedna z tých, ktorú by som nechcel. Nerob to tak, prosím.“ A potom ma pobozkal na líce a pokračoval v rozhovore na predošlú tému. Jednoducho ma to dráždi.

S výškou 169 cm mám hmotnosť 58 kilogramov a som s ňou spokojná. Nedržím diétu, ale kontrolujem svoje porcie, nemám rada sladkosti, v noci nejem, snažím sa jesť zdravé jedlo. Ale keď prídem do reštaurácie so svojím manželom a otvorím si menu s dezertmi, vždy s takým sladkým úsmevom hovorí: „Je to pre teba možné?“, „Znovu sa pozeráme na sekciu“ Rastipop „? „Už si dnes ráno zjedla sladkosť“. Najviac urážlivé je to vtedy, keď to komentuje, keď sme s priateľmi.

aký by mal byť vzťah v manželstve

Často sa pýtam, či má rád moju postavu a reaguje pozitívne.

Potom som zvedavá, odkiaľ tento nápad pochádza, že musím určite stlstnúť? Hovorí, že jednoducho: „Samozrejme, že ťa milujem a mám rád, ale to ti nedáva právo pribrať.“

Keď teraz jem nejaký výrobok a chystám sa v myslieť, že v tom je veľa kalórií a môj manžel by to neschvaľoval, začínam sa hanbiť, cítim sa pred ním vinnou. A vo večerných hodinách priznám, že som na obed jedla s kolegami koláč. Zvyčajne je veľmi rozrušený a začína chodiť so smutnou tvárou. Potom sa stáva pre mňa celkom nevhodné.“ 

Katka, 30 rokov, novinárka

„Keď som sa začal stretávať s Vadimom, postupne som začala cítiť, že moje telo nepatrí mne. Od samého začiatku hovoril, že mám skvelú povahu, som vzdelaná, inteligentná, takmer príklad toho, aká by mala byť žena.

V počiatočnom štádiu nášho vzťahu problémy na môj vzhľad nikdy nemal. Ale keď sme začali žiť spolu, rozhodol sa, že odteraz má nado mnou moc a začal otvorene kritizovať môj vzhľad.

ako sa menia vzťahy v manželstve

Čoskoro som si uvedomila, že pre neho má zásadný význam spôsob, ako vyzerám. Čítajte ďalej milé ženy. 

Najprv som plakala, ale on sa nepovažoval za vinníka a presvedčil ma, že sa o mňa stará. Je si istý, že nie som schopná si vybrať oblečenie sama a krásne sa namaľovať.

Zvyčajne ma vezme do obchodu a nakupuje len to, čo si myslí, že sa mi páči, hoci niekedy si  v nich pripadám ako klaun. Nemám právo si vybrať.

Od svojich 16 rokov som si farbila vlasy. Ale Vadim povedal, že odfarbené blondíny vyzerajú „lacno“ a donútil ma vrátiť sa k pôvodnej farbe. Teraz vyzerám ako šedá myš. Taktiež si myslí, že mám malé oči a mala by som ich každé ráno rozžiariť. Nedávno som meškala do práce a nemala som čas na make-up. Keď som už stála na prahu, tak ma zastavil: „Ešte si sa nenamaľovala, urob to, ja ťa tam odveziem.“

Tiež je presvedčený, že žena by mala vždy nosiť podpätky, obtiahnuté sukne a blúzky, pretože je ženská. Ale so všetkou túžbou, ktorú nemám, si to nemôžem dovoliť, pretože každý deň v práci behám po celom meste.

šťastný život v manželstve

Znova som sa začala cítiť ako školáčka: ako dieťa,

keď som vošla do výťahu, rozpustila by som si vlasy alebo si zobrala môj klobúk a teraz mením topánky na svoje obľúbené tenisky a bežím do práce. A otočím sa stokrát, aby nikto nezaznamenal tento zločin.

Prestala som sa cítiť ako žena – namiesto toho mám pocit, že som bezmocné dieťa, ktoré si nemôže samo určiť, v čom bude pracovať. Keď vyzerám ako Vadim chce, cítim sa v ňom žiaduce a sexy. Ak však  chcem byť aspoň jeden deň samou seba, vidím, že to nemá rád otvorene a dokonca ho dráždim.“

Všetky rozprávané príbehy sú skutočné, a možno v jednej z nich ste sa videli. Život v manželstve by mal priniesť radosť, ale nie utrpenie. Súhlaste, ak sa vy a váš vyvolený skutočne milujete navzájom, potom sa žiadne roztrúsené ponožky alebo jedené sladkosti nestanú jablkom nesúhlasu. Milujte a budete milovaná!

Nezabudnite zdieľať tento aktuálny článok so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “3 ženy sa s nami podelili, ako vnímajú svoje manželstvo. Jedna nemôže pribrať a druhá nemôže veriť v Boha”