sobota, 27 júla, 2024

Čo vidíte na obrázku? Tento test odhalí, ktorá hemisféra je vo vašom mozgu aktívnejšia a aký vplyv to má na váš život

Všetci vieme, že človek má dve hemisféry mozgu: ľavú a pravú. Vedci dokázali, že môžu fungovať rôznymi spôsobmi. Psychobiológ, nositeľ Nobelovej ceny Roger Sperry zistil, že jedna z hemisfér je dominantnejšia. Urobte si tento test.

Na základe jeho výskumu bolo vytvorených mnoho testov, ktoré dokážu určiť nielen črty vášho myslenia, ale aj osobnostné vlastnosti človeka.

Ak chcete zistiť, ktorá hemisféra vášho mozgu je u vás dominantná, vyskúšajte si urobiť jednoduchý test. Pomôže vám zahľadieť sa do seba.

Aké zviera ste videli, keď ste prvý krát otvorili tento článok? Na obrázku ste mohli vidieť hlavu tigra alebo opicu visiacu na strome.

Ak ste videli opicu

Máte aktívnejšiu pravú mozgovú hemisféru. To znamená, že s najväčšou pravdepodobnosťou ste kreatívny človek s množstvom inovatívnych nápadov.

Keď čelíte problému, spoliehate sa predovšetkým na intuíciu a potom na kritické myslenie. Ste človek, ktorý sa niekedy stratí v krajine svojich vlastných snov. Je preto dôležité, aby ste nezabúdali na realitu a všímali si svet okolo seba.

flat lay photography of paintings                         unsplash

Vaše osobné črty: impulzívnosť, emocionalita, láska ku kreativite, intuícia. Tieto vlastnosti vás často nútia robiť spontánne veci. Viete, ako pristupovať k podnikaniu mimo rámca. Vaše rozhodnutia sú často založené skôr na pocitoch ako na logike. Nemáte v obľube dodržiavanie pravidiel.

Je vysoko pravdepodobné, že máte hudobný alebo umelecký talent, prípadne máte predispozíciu na iné formy umenia. Aj keď radi snívate, vaše sny sa nakoniec premenia na ciele, ktoré sa snažíte dosiahnuť. Úspech je zaručený, ak vás vaša impulzívnosť neprinúti všetko zničiť.

Ak ste videli tigra

Vaša ľavá hemisféra je aktívnejšia ako pravá. Ste analytická osoba, veľmi cieľavedomá a zorganizovaná. Keď sa stretnete s problémom, okamžite zapnete logiku, budete kalkulovať a nevynecháte ani objektivitu.

Ste neoblomný človek, čo vám v niektorých situáciách nemusí priniesť úžitok. Preto je vhodné si občas vypočuť aj názory iných. Samozrejme, nemali by to byť ľudia, ktorých stretnete na ulici a vo vašom živote nič neznamenajú. Reč je o blízkych, ktorí vám prajú len to najlepšie.

person writing on brown wooden table near white ceramic mug                              unsplash

Test pre Vaše osobnostné črty 

Páči sa vám, ak všetko ide podľa plánu. Často si vytvárate rôzne zoznamy úloh a plány, ktoré sa snažíte bez otázok dodržiavať. Máte jasne definované ciele a budujete si cestu k ich dosiahnutiu, pričom podrobne analyzujete každý krok.

Vo vašom živote nie je miesto pre neistotu. Ste realista, ktorý ku všetkému pristupuje racionálne. Rozprávky a fantasy nie je nič pre vás. Bez ohľadu na to, aké vysoké sa vaše ciele môžu zdať ostatným, viete, že ich máte na dosah.

blue red and yellow light                            unsplash

Pamätajte, že obe hemisféry mozgu aj napriek tomu spolupracujú a dopĺňajú sa. Hoci máte viac vlastností z dominantnejšej hemisféry, pravdepodobne máte aj vlastnosti z druhej hemisféry, no prejavuje sa to v menšej miere. Teraz už aspoň viete, ktorým vlastnostiam by ste mali venovať pozornosť.

Zdroj: ofigenno.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights