Honosná vila, smotánka a veľká párty. To je Malibu v plameňoch

Prostredie celebritnej smotánky, medziľudské vzťahy, rodinná dráma a silné emócie. To je novinka Malibu v plameňoch od Taylor Jenkins Reid, autorky hitov ako Sedem manželov Evelyn Hugovej alebo Daisy Jones & The Six.

O čom je príbeh Malibu v plameňoch?

Malibu, august 1983.
Deň, keď Nina Rivová usporadúva každoročný večierok na rozlúčku s letom. Každý sa chce dostať do blízkosti štyroch slávnych súrodencov: Niny, talentovanej surfistky a supermodelky, Jaya, šampióna v surfovaní, Huda, slávneho fotografa, a ich milovanej sestričky Kit. Všetci štyria fascinujú celé Malibu a dokonca aj zvyšok sveta – najmä ako potomkovia legendárneho speváka Micka Rivu.

Jediný, kto sa na párty roka neteší, je sama Nina, ktorá nikdy netúžila byť v centre pozornosti a ktorú práve verejne opustil manžel, profesionálny tenista. A možno ešte Hud – ten sa konečne chystá priznať k niečomu dôležitému bratovi, s ktorým sú od narodenia nerozluční. Jay však odpočítava minúty do súmraku, lebo dievčina, na ktorú nemôže prestať myslieť, sľúbila, že príde. A dokonca i najmladšia Kit má svoje tajomstvá – vrátane hosťa, ktorého pozvala a nikomu o ňom nepovedala.

Okolo polnoci sa párty úplne vymkne spod kontroly a ráno pohltia honosné sídlo Rivovcov plamene. Ale kým v skorých ranných hodinách vzbĺkne prvá iskra, hudba bude vyhrávať, alkohol potečie prúdom a city a tajomstvá, ktoré formujú túto generáciu slávnej rodiny, postupne vyplávajú na povrch.

Vypočujte si úryvok.
Z knihy číta Zuzana Jurigová Kapráliková:

 

Malibu v plameňoch je príbeh o nezabudnuteľnej noci v živote jednej rodiny: o noci, keď si každý jej člen musí vybrať, čo si v sebe uchová po ľuďoch, ktorí ho stvorili, a čo nechá za sebou.
„Je to fascinujúca rodinná dráma o láske, zlomených srdciach, o nádeji, túžbach a sklamaniach, ale aj o sile vzchopiť sa a začať odznova,“ napísali Fresh Fiction.

Stačí iskrička na suchom púštnom dreve a hneď je tu divoký požiar so sýtooranžovými a červenými plameňmi. Pohlcuje krajinu a vydychuje hustý čierny dym, ktorý zastrie oblohu a v širokom okolí zatieni slnko. Popol sa znáša k zemi ako sneh.
Prirodzené prostredie zveri – kry, kroviny a stromy – aj ľudské obydlia – chatky, panské sídla, bungalovy, ranče, vinohrady a farmy – zmiznú v oblaku dymu a zostane po nich iba krajina spálená na uhoľ.
Ale v tomto kolobehu krajina znovu omladne, čoskoro je pripravená, aby na nej vyrástlo niečo nové.
Skaza. A obnova, ktorá povstáva z popola. To je príbeh ohňa.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Honosná vila, smotánka a veľká párty. To je Malibu v plameňoch”