Ako prispôsobiť starostlivosť o zmiešaný typ pleti?!

Snažíte sa nájsť tú správnu rutinu starostlivosti o zmiešaný typ pleti? Nie ste sami! Pri zmiešanej pleti môže byť náročné vyvážiť mastné a suché oblasti a zároveň zachovať zdravú pleť. Čítajte ďalej! V tomto článku budeme diskutovať o tom, čo je zmiešaná pleť a ako upraviť starostlivosť tak, aby vyhovovala jej jedinečným potrebám. Preberieme aj niektoré bežné chyby, ktorých sa dopúšťame, a ktorým je lepšie sa vyhnúť. Tak poďme do toho! 

Aký je zmiešaný typ pleti? 

Zmiešaný typ pleti znamená, že niektoré časti vašej tváre majú tendenciu byť mastnejšie, zatiaľ čo iné sú suchšie alebo normálne. T-zóna (čelo, nos a brada) je zvyčajne najmastnejšia oblasť, zatiaľ čo líca sú o niečo suchšie.

Ľudia so zmiešaným typom pleti majú často upchaté póry v mastných zónach a šupinatosť v suchých oblastiach. Navyše majú tendenciu mať väčšie póry na T-zóne kvôli nadmernej produkcii mazu. Preto je potrebné zvoliť jemné exfoliačné metódy, ktoré nevysušia ich už aj tak zraniteľné suché miesta.

Ako upraviť starostlivosť, ak viem, že mám zmiešaný typ pleti?

Úprava rutiny starostlivosti o tvár, keď si uvedomíte, že máte zmiešaný typ pleti, sa môže zdať skľučujúca, ale S NAMI TO ZVLÁDNETE! Ak ste odhodlaní upraviť svoju rutinu starostlivosti o pleť, začnite tým, že identifikujete, ktoré oblasti vašej tváre sú náchylnejšie k masteniu, a ktoré majú tendenciu byť suchšie. Môžete to urobiť tak, že budete pozorovať, ako sa každá oblasť cíti počas dňa, alebo pomocou pijavých papierov.

Keď identifikujete tieto oblasti, ste na dobrej ceste! Teraz bude nevyhnutné vybrať produkty špeciálne vytvorené pre zmiešané typy pleti. Pýtate sa, aké? My sme to už urobili za vás! Vybrali sme ľahké hydratačné a čistiace prostriedky, ktoré obnovujú prirodzenú rovnováhu a sviežosť pokožky. Také je aj adstringentné pleťové tonikum sťahujúce póry z línie MANUKA tree, ideálne na čistenie pleti a odstraňovanie make-upu. Neodstraňuje prírodné oleje, ale zároveň poskytuje hydratáciu.

Nezabúdajte ani na vhodný hydratačný a normalizačný denný krém! Každý deň používajte výťažok z listov stromu manuka → Znižuje mastenie pleti a poskytuje matujúci efekt. → Redukuje čierne bodky a zabraňuje ich tvorbe. → Chráni pred škodlivým UV žiarením faktorom SPF 10.

Časté chyby, ktoré robíme pri zmiešanom type pleti!

Starostlivosť o zmiešaný typ pleti môže byť trochu zložitá a niekedy nás dokáže potrápiť. Jednou z najčastejších chýb je používanie hrubozrných produktov, ktoré odstraňujú prírodné oleje z pokožky, čo vedie k suchej pleti. Rovnako tak nadmerná exfoliácia môže viesť k podráždeniu a zápalu. Držte sa jemných peelingov, ktoré nepoškodia vašu jemnú pokožku tváre. Ďalšou chybou je denné používanie opaľovacích krémov, ktoré môže poškodiť pokožku a urýchliť starnutie.

Vyvarujte sa bežných chýb pri zmiešanom type pleti, zvyknite si na novú dennú rutinu a používajte produkty overené zákazníkmi na účinnú redukciu mazu Manuka tree a vaša pokožka bude žiariť bez ohľadu na to, v akom type podnebia alebo prostredia žijete!

So Ziajou získate viac!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ako prispôsobiť starostlivosť o zmiešaný typ pleti?!”