sobota, 27 júla, 2024

Aký je zmysel života s mužom, ktorý nedokáže zabezpečiť rodinu a deti? TOTO JE MOJA ODPOVEĎ

Ak v mladosti chcete byť so svojim milovaným človekom čo najdlhšie, zdieľať s ním svoj život, vychovávať deti, vekom táto romantika zmizne.

Ženy, ktoré si vybudovali kariéru a do 40-tky si zarobili na vlastné bývanie, nevidia zmysel v budovaní si vážneho vzťahu.

Mnoho ľudí dáva prednosť rozvedenému manželstvu a niektorí dokonca veria, že samota je lepšia ako muž, ktorý nie je schopný sa uživiť.

man and woman lying on green grass field during daytimeunsplash

Páry nejakým spôsobom intuitívne začínajú žiť spolu. Názory sa čoraz častejšie líšia. Dôvodom je, že žena, ktorá je zvyknutá žiť sama, nechce každý deň variť večeru pre muža, ktorý je za siedmich. Zdá sa nelogické, že muž zarába toľko ako žena a zároveň sa nechce deliť o povinnosti, ktoré sa v spoločnosti považujú za ženské.

Nie je prekvapujúce, že žena chce mať vedľa seba buď bohatého muža, alebo toho, kto zarába viac ako ona.

V extrémnych prípadoch starostlivý a flexibilný manžel, ktorému nevadí umývanie riadu a pranie ponožiek. Jednoducho sa stáva, že materiálna zložka je dôležitá pre stabilný a zdravý vzťah.

Ale je to také zvykom, že mužov považujeme za tých, čo zarábajú peniaze a ženy udržujú teplo domova.

Ak je však žena dokáže sama uživiť, aký má zmysel podporovať svojho partnera? Časom sa z najnežnejšej romantiky stane vzájomné podráždenie a vzájomné hádzanie zodpovednosti na toho druhého. Výčitky, hádky, spoločné peniaze.

man in gray crew neck long sleeve shirt standing beside woman in black crew neck shirtunsplash

Spoločný život

Predtým sa ľudia zosobášili a až potom sa spolu presťahovali, pretože stretávať sa a dopriať si radovánky mimo manželstva bolo nedôstojné. Dnes je každý sám za seba. Niektorí považujú za normálne zdieľať rodinný rozpočet a spoločne zvládať domáce práce, zatiaľ čo iní nechcú obetovať svoju slobodu kvôli vzťahom.

Paradoxom je, že ako bohatý muž, tak aj ten, ktorý nedokáže uživiť seba a svoju manželku, sa budú správať rovnako, keď prídu domov z práce. Obaja títo muži veria, že si zaslúžia čerstvo pripravenú večeru, teplý čaj a pohladenie v posteli.

Aj keď manželka pracovala rovnako a po práci sa musela postarať o množstvo iných vecí. Prečo potom potrebuje takého manžela?

Všetci chceme od svojho partnera cítiť podporu a starostlivosť. Niekto to prejavuje platením účtov, niekto varí. A je jedno, či je to muž alebo žena, či sú to mužské alebo ženské povinnosti. Je dôležité vedieť sa dohodnúť.

Každý človek je iný. Niekto rád trávi čas pri sporáku a pletie deťom vrkôčiky, zatiaľ čo niekto, ako každý muž, chce len horúci čaj a natiahnuť si nohy na gauč. Nie je to tak? Čo si myslíte, mal by muž zarábať viac ako jeho žena, alebo na tom nezáleží?

Zdroj: takprosto.cc

krasne deti a deti 

Moje deti a rodina 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights