sobota, 27 júla, 2024

Skutočné mená celebrít, ktoré vymenili za pseudonym. Elton John sa volá…

Zahraničné osobnosti si dávajú pseudonymy z rôznych dôvodov. Niekto to robí, aby sa posunul vyššie po na kariérnom rebríčku, niekto kvôli tomu, že nemá rád svoje iniciály, ktoré dostal po narodení.

Keďže je to vo svete šoubiznisu bežná prax, ponúkame vám niekoľko najzaujímavejších príkladov toho, aké sú skutočné mená mnohých známych hercov.

Lady Gaga – Stephanie Joanne Angelina Germanotta

Skutočné meno tejto popovej divy pozná len málokto. Je jasné, že predstavovanie sa na pódiu pod týmto celým menom by bolo komplikovanejšie. Oveľa jednoduchšie sa vyslovuje Lady Gaga – svojím pseudonymom sa inšpirovala piesňou Radio Ga Ga, od legendárnej kapely Queen.

https://www.instagram.com/p/CM2_7w-MYse/

Tina Turner – Annie Mae Bullock

Umelecký pseudonym vymyslel jej bývalý manžel a producent Ike Turner. Presvedčil ju, že jej reálne meno a priezvisko znie obyčajne a nedokáže zaujať publikum. Speváčka nakoniec súhlasila a určite neľutuje. Zmena iniciálok bola pre jej kariéru mimoriadne prospešná.

https://www.instagram.com/p/B23uvNXAnO3/

Olivia Wilde – Olivia Jane Cockburn

Mnoho príbuzných herečky sú spisovatelia, ktorí pracujú pod pseudonymami. Práve oni inšpirovali mladú Oliviu, aby si počas školských čias zmenila priezvisko. Keďže bola veľkou obdivovateľkou diela Oscara Wildea, nad pseudonymom dlho nerozmýšľala a s radosťou si požičala známe priezvisko tohto dramatika.

https://www.instagram.com/p/CGWc8w1Hq0K/

Elton John – Reginald Kenneth Dwight

V roku 1968 bola budúca legenda požiadaná, aby nahrala platňu, ale s jednou podmienkou. Vydavateľ Dick James hudobníkovi povedal, že bude musieť prijať umelecké meno. Na vine bolo spevákovo komplikované meno. Potom si požičal meno od jazzového hudobníka Eltona Deana a priezvisko od bluesového interpreta Longa Johna Baldryho.

https://www.instagram.com/p/COGt4cwDxVI/

Winona Ryder – Winona Laura Horowitz

Nechuť k priezvisku prinútila Winonu, aby si dala umelecké meno. Stalo sa to na úplnom začiatku jej kariéry, keď mala iba 13 rokov. Voľba padla na meno Ryder, ktoré patrí spevákovi Mitchovi Ryderovi, podľa slov herečky ho jej otec veľmi rád počúval.

https://www.instagram.com/p/B9eldclgDpY/

Natalie Portman – Neta -Lee Hershlag

Kráska sa dostala do sveta kinematografie vo veľmi mladom veku už ako 13-ročná. Príbuzní neverili, že bude úspešná a báli sa, že bude hanbou svojej rodiny. Aby sa toho nebáli, budúca hviezda prevzala meno svojich predkov z matkinej strany.

https://www.instagram.com/p/CS7d-Gihhe1/

Nicolas Cage – Nicholas Kim Coppola

Aby sa zabránilo zámene s filmárom Francisom Coppolom, ktorý je jeho strýkom, Nicolas sa rozhodol vymyslieť si umelecké meno. Neinšpiroval sa skutočnými ľuďmi, ale postavami z Marveloviek. Výsledkom bolo, že voľba herca padla na superhrdinu Luka Cagea.

https://www.instagram.com/p/CS8w1oMrrsO/

 

Zdroj: ofigenno.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights