18 šéfkuchárov zdieľalo, ako zistiť, či sa reštaurácie oplatí navštíviť a či sa IM máte vyhnúť oblúkom

Keď ideme jesť do reštaurácie, zvyčajne  očakávame vynikajúce služby a skvelé jedlo. Žiaľ, realita je často krát iná a preto je vždy dobré vedieť o trikoch, ktoré vám napovedia, či máte dočinenia s dobrou reštauráciou alebo vziať nohy na plecia a utekať.

Prečítajte si najlepšie tipy, o ktoré sa ľudia podelili na internete, aby ste nemuseli skončiť hladní po návšteve zlej reštaurácie.

Zápach prepáleného oleja priamo z ulice a špinavé ventilátory na stropoch.

Veľké menu s obrovským množstvom ingrediencií. Malý jedálny lístok je znakom toho, že všetky produkty budú čerstvé, keď sú pravidelne objednávané od dodávateľov.

man standing near tableunsplash

Špinavé toalety a podlahy = špinavá kuchyňa.

Ak je personál zaneprázdnený, má to svoj dôvod. Ak nemajú čo robiť, tiež to má svoje dôvody…

empty restaurantunsplash

„Opýtal som sa svojej mamy (pracuje v reštauráciách už niekoľko desaťročí) a toto mi povedala:

„Pozri sa na menovky zamestnancov. Ľudia si spravidla nechávajú rovnaké menovky po celú dobu, čo tam pracujú. Mali by vyzerať trochu opotrebovane. Ak má každý úplne nové menovky, znamená to, že sú tam noví a ich obsluhovanie bude pomalé a zlé. Reštaurácia tým tiež dáva najavo, že sa jej nedarí udržiavať zamestnancov a tým pádom môžeš začať spochybňovať kvalitu toho, čo konzumuješ.“ Tiež povedala, že najlepšie reštaurácie sú tie, o ktorých počujete ústnou formou. Ak sa niekde vašim priateľom bude páčiť, určite vám o tom povedia.“

people at restaurantunsplash

Ako rozpoznať zlé reštaurácie?

Môže to znieť divne, ale ak je v podniku, kam sa prídete najesť akvárium na rybičky, venujte mu pozornosť. Ak je čisté, môžete sa staviť, že čistá bude aj kuchyňa. Prečo? Pretože takéto reštaurácie dbajú na dôkladné každodenné čistenie svojich priestorov. Akvária sa špinia pomerne rýchlo a ak sa o ne nik nestará, buďte si istí, že v kuchyni to nebude o nič lepšie.

Chlieb. Musí to byť dobrý chlieb. Ak nevedia ponúknuť poctivý chlieb, nič nevedia. Žiaden pekár, ktorý miluje svoju prácu predsa nepokazí chlieb.

Rôznorodé menu. Obrovský jedálny lístok je znakom toho, že jedlo je buď predvarené, polotovar alebo niekoľkokrát ohrievané. Suroviny z ktorého pochádza tak určite nie sú čerstvé.

Ak počujete krik z kuchyne. Ak šéfkuchár nevie, kde mu hlava stojí, hoci v reštaurácii nie je veľa zákazníkov, je to znak toho, že nedokáže zvládať vedenie ľudí.

Ak cítite morské plody, nie sú čerstvé. Čerstvé morské plody nemajú takú vôňu, akú si s nimi obvykle spájame – len v prípade, že už sú staré.

woman reading in paper siting beside table with drinksunsplash 

Skúste nájsť manažéra. Ak v reštaurácii nie je veľa zákazníkov, môže sa tam nachádzať iba jeden alebo sa môžu nachádzať niekde vzadu, kde ich nie  je vidieť. Ak je však štvrtok-nedeľa večer, väčšina prevádzok má najmenej 2 manažérov: jedného vpredu a jedného vzadu. Ak počas týchto večerov nedokážete nájsť manažéra do jednej minúty, zvyčajne to znamená, že kvalita nebude taká, aká by mala byť. Ak sa manažéri nestarajú o zákaznícky servis, môžete si byť istí, že to nerobia ani ich zamestnanci.

Reštaurácia je prázdna počas piatkovej alebo sobotňajšej noci.

Všeobecné pravidlo, ktoré platí pravdepodobne všade: choďte do reštaurácií, kde miestni jedia so svojimi deťmi. Nikto predsa nechce riskovať, že bude musieť zostať doma s chorým dieťaťom.

A ako vy rozoznávate, že reštaurácia nie je dobrá?

Zdroj: brightside.me

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “18 šéfkuchárov zdieľalo, ako zistiť, či sa reštaurácie oplatí navštíviť a či sa IM máte vyhnúť oblúkom”