Žena požiadala manžela, aby jej porozprával o smrti svojej matky. On jej povedal to, čo skrýval mnoho rokov

Svet Nikki Pennington sa náhle zrútil – zomrela jej matka. Bez nej nedokázala prekonať žiadnu depresiu a úzkosť. Avšak v najťažšom životnom momente jej manžel dal list od svojej matky.

Dostal ho po svadbe a odvtedy si ho starostlivo uchováva na tajnom mieste. Nikki sa rozhodla na internete zdieľať svoj životný príbeh a posolstvo matky…

„Úzkosť bola súčasťou môjho života už odvtedy, ako som začala vnímať samú seba. Každý, kto trpí úzkosťami má pri sebe človeka, ktorý ho dokáže vymaniť z tohto stavu.

Takýmto človekom bola aj moja matka.

Vedela čo, ako a kedy povedať, aby ma priviedla naspäť do reality. Jej slová a dôvera rozptýlili akúkoľvek depresiu.

Myslela som si, že tu bude vždy, no všetko sa zmenilo.

Len pár týždňov po našej svadbe na mňa doľahol ďalší stav úzkosti, povedala som si, že: „Musím zavolať svojej matke.“

Môj manžel mi povedal: „Môžeš sa so mnou porozprávať? Pokúsime sa zistiť, čo z toho vyjde.“

Tak som to urobila, dala som mu šancu aby mi pomohol a uľahčil mi život. Bolo to ako keby som sa rozprávala s mojou matkou, ako keby som mala debatu sama so sebou.

V momentoch, keď sa na mne začala prejavovať úzkosť, ponáhľala som sa zavolať mojej matke. Po čase som jej začala volať čoraz menej a menej. Nikdy sa neopýtala prečo.

Takého človeka, akým bola, možno stretnúť len zriedkavo.

V deň, keď zomrela, som zavolala svojmu mužovi. Povedala som: „Ona odišla. Človek, ktorý ma poznal a miloval so všetkými mojimi nedostatkami, ktorý dokázal utíšiť moje obavy, ma opustil.“

Povedal mi niečo, na čo by som ani len nepomyslela. Nechcela, aby som to vedela. V deň našej svadby dala mama môjmu mužovi papier s textom. Vedeli o ňom len oni dvaja.

Bol na ňom detailný návod na to, čo treba robiť a hovoriť, keď ma zasiahne úzkosť.

Krok č.1: Len počúvaj.

Krok č.2: Počúvaj ešte trochu.

Krok č.3: Nepokúšaj sa vyriešiť problém.

Krok č.4: Povedzte, že jej rozumiete.

Krok č.5: Pokračuj v načúvaní, kým sama sebe nezačne rozumieť. Vždy sa jej to podarí. Zatiaľ si to neuvedomuje, no vždy keď to na ňu príde, dostane sa z toho sama.

Moja mama sa vzdala role poslucháčky nie preto, že bola unavená. Chcela, aby môj manžel vedel ako sa zachovať, keď tu už ona nebude. Chcela si byť istá, že vždy budem mať poslucháča, nech sa deje čokoľvek.

Mamička, vždy budeš moja najlepšia priateľka a poslucháčka.“

Aký máte vzťah s vašou matkou – blízky alebo chladný?

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Žena požiadala manžela, aby jej porozprával o smrti svojej matky. On jej povedal to, čo skrýval mnoho rokov”