sobota, 27 júla, 2024

Môžete predĺžiť život svojich rodičov tým, že robíte týchto 7 vecí. Moja mamička má už 89 rokov

Keď sme malí, naši rodičia robia sa snažia urobiť všetko pre to, aby sme boli šťastní. Nové hračky, výlety, a potom dobré vzdelanie a praktické rady v ťažkej situácii – to všetko nám dali preto, aby sme mali radosť a mohli žiť dobrým životom.

V detstve to nie je veľmi cenené, pretože deti ešte mnohým veciam nerozumejú. No raz príde chvíľa, kedy pochopíte, ako veľa pre vás vaši príbuzní urobili a chcete sa im poďakovať, urobiť ich šťastnými. Dnes vám prezradíme, ako to možno urobiť. Týchto 7 vecí predlžuje a zlepšuje život rodičov!

Šťastní rodičia

Moderné štúdie dokazujú, že životné podmienky a rozvoj medicíny prispievajú k zvyšovaniu priemernej dĺžky života. V niektorých krajinách sa tento vek pohybuje na 80-tke. Dôležité však nie je len to, koľko človek žije, ale aj aký druh života má.

Vedci na kalifornskej univerzite v Los Angeles dospeli k neuspokojivému záveru: asi 40% starších ľudí sa cíti osamotene. Len málo v takom stave sa môže cítiť úplne šťastne. Pozitívne emócie a pocit šťastia predlžujú život. A to je presne to, čo môžeme našim rodičom „darovať“.

Častejšie návštevy

Je jasné, že každý má svoj vlastný život, v ktorom niekedy nie je čas na oddych. Musíte si však nájsť čas na návštevu rodičov. Robte to tak často, ako len môžete. Verte že rodičom svojou návštevou urobíte veľkú radosť, aj keby to malo trvať len 30 minút.

Naučte rodičov používať technológie

Dajte im mobilný telefón alebo notebook a naučte ich používať internet. Po prvé, je to ďalší spôsob komunikácie s vami. Po druhé, na webe môžu rodičia nájsť záujmové fóra, stretnúť nových ľudí alebo nájsť starých spolužiakov. Verte, že to bude dobrý liek na nudu.

Požiadajte o prípravu večere

Jednoducho sa pozvite na návštevu a požiadajte mamu, aby urobila vaše obľúbené jedlo. Pripomeňte jej, ako chutne varí, urobíte ju šťastnejšou. Varenie a čakanie na vás s večeru ju urobí šťastnejšou. To všetko sú veľmi príjemné činnosti, vďaka ktorým sa bude opäť cítiť potrebná.

Pozvite ich do kina

Alebo do divadla, alebo na koncert – všetko, čo si vaše srdce želá. Dôležité je, aby ste spolu trávili čas. Ukážte rodičom niečo z vašich koníčkov, určite to ocenia.

Priveďte k nim vnúčatá

Aj keď s vašimi deťmi vychádzate skvelo, z času na čas ich nechávajte u dedka a babičky. Všetci z toho budú mať radosť. Okrem toho sa dokázalo, že komunikácia s vnúčatami chráni starších ľudí pred skorým vývojom Alzheimerovej choroby.

Pomôžte rodičom nájsť si svoj koníček

Mnohí, samozrejme, majú svoje obľúbené aktivity, ale existujú aj tí, ktorí s tým potrebujú pomôcť. Zapíšte rodičov do čitateľského klubu, choďte s nimi hrať šach do parku. Vymyslite niečo, o čo sa budú zaujímať. Je dôležité, aby táto činnosť zahŕňala komunikáciu s ľuďmi.

Nechajte ich komunikovať s ostatnými, vytvoria si tak si tak nových priateľov, s ktorými zažijú radostné chvíle. Sociálna aktivita im pomáha zostať vo forme.

Vyberte sa do prírody

Spoločné výlety do prírody sú jedným z najlepších spôsobov, ako tráviť čas spoločne. Čerstvý vzduch a ticho krajiny robia zázraky. Môžete ísť pokojne s rodičmi na záhradu a pomôcť im sadiť sadenice. Hlavnou vecou je tráviť čas spoločne, úprimne sa porozprávať a jednoducho si len tak oddýchnuť.

Týchto 7 vecí je len príkladom prejavu lásky k rodičom. Vy sami najlepšie viete, čo vaši rodičia milujú, ako s nimi komunikovať a ako ich potešiť.

Hlavnou vecou je nenechať rodičov osamote a nenechať ich premýšľať o starobe. Čím menej času im ostane na smutné myšlienky, tým lepšie. Milujte a vážte si svojich rodičov, pretože len v ich spoločnosti môžete zostať tým malým bezstarostným a šťastným dieťaťom.

zdroj: lifter.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights