sobota, 27 júla, 2024

7 vecí, ktoré musíte naučiť svoje deti, aby boli v bezpečí. Hneď vám ich ukážeme

Neustále sa obávate o bezpečnosť svojho dieťaťa? Myslíte si, že je dôležité zaviesť nejaké bezpečnostné pokyny v dome aj mimo neho? Ak sa pýtate, ako na to, máme pre vás odpoveď. Udržiavanie vášho dieťaťa v bezpečí znamená neustály dohľad dospelých. Znamená to tiež implementovať niektoré dôležité zmeny a pravidlá, ktoré zabezpečia ich blaho.

Vytvorte si rodinné heslo

Rodinné heslo je skvelé bezpečnostné opatrenie, ktoré môžete použiť na ochranu svojich detí. Je to slovo, ktoré nikto nepozná a ktoré zdieľate len s ľuďmi, ktorým dôverujete.

Uistite sa, že vaše dieťa pozná určité informácie

Uistite sa, že si vaše dieťa zapamätá vaše celé meno, telefónne číslo a adresu. Niektoré 3-ročné deti si vedia zapamätať číslo mobilného telefónu svojej mamy alebo otca.

Ak je vaše dieťa príliš malé na to, aby si zapamätalo vaše informácie, zapíšte si ich na kúsok papiera a ukryte ho na bezpečnom mieste, napríklad v topánkach alebo vo vrecku. Pripomeňte svojmu dieťaťu, kde je papier, aby mohlo povedať dospelému, že je tam v prípade, že by ste sa rozišli.

Nehovorte s cudzím človekom

„Nehovor s cudzími ľuďmi“ je pravidlom mnohých rodičov po celé generácie. Najlepšie je naučiť deti, kedy je vhodné rozprávať sa s cudzími ľuďmi a kedy nie. Keď sú vaše deti s vami, je pekné nechať ich pozdraviť sa a porozprávať sa s novými ľuďmi. Ak sú však sami a osloví ich cudzí človek, je to iný príbeh. Povedzte im, že ak sa k nim priblíži cudzí človek a ponúkne im maškrty alebo hračky, mali by sa vzdialiť a opustiť oblasť.

Naučte svoje dieťa, ako sa dostať zo strašidelných alebo nepríjemných situácií
Niektorým deťom nie je príjemné povedať „nie“ – najmä starším ľuďom alebo dospelým. Pomôžte im nájsť výhovorky, ako sa dostať z nepríjemných situácií.

Vedieť, ako bezpečne používať internet

Aby boli vaše deti v bezpečí, budete musieť poznať rôzne druhy nebezpečenstiev, ktoré existujú online. Napríklad deti a dospievajúci môžu na internete nájsť nevhodný obsah, ako je pornografia alebo obscénne stránky.

Okrem toho by mohla existovať možnosť kyberšikany alebo kybernetického prenasledovania od iných online. To neznamená, že sa vaše dieťa stretne so všetkými týmito hrozbami. Poznanie nebezpečenstiev však môže pomôcť vám a vašim deťom robiť inteligentné rozhodnutia na ich ochranu.

Dôležité telefónne čísla

Naučte svoje dieťa telefónne čísla, na ktoré sa môže obrátiť pri každej núdzovej situácii: políciu, záchranné zložky, hasičov atď. Naučte svoje dieťa vytáčať tieto čísla aj z pevnej linky alebo mobilného telefónu.

Ak ste stratení, zostaňte tam, kde ste

V prípade, že sa vaše dieťa stratí, povedzte mu, že je dôležité zostať tam, kde je. Ak vidí nablízku inú matku s deťmi, môže ju požiadať o pomoc bez toho, aby ju sprevádzala.

Urobte z učenia zábavu!

Učenie týchto tipov môže byť zábavné. Dobrým spôsobom, ako to urobiť, je simulovať nebezpečné situácie, ako napríklad, že dospelý ponúka dieťaťu cukríky alebo peniaze a žiada ho, aby ho nasledovalo alebo nastúpilo do auta.

Budete musieť požiadať dieťa, aby zareagovalo a potom mu ukázať, čo má robiť a hlavne čo robiť nemá. Zábavnou formou tak, aby im dieťa porozumelo a následne si ich zapamätalo.

Na záver je dôležité, aby ste svoje deti naučili tieto základné bezpečnostné pravidlá hneď, ako im budú rozumieť. Existuje tiež niekoľko vecí, ktoré ich môžete začať učiť od troch rokov. VŽDY sa uistite, že sa so svojím dieťaťom rozprávate jazykom primeraným jeho veku a vždy udržiavajte komunikáciu otvorenú. To povzbudí vaše dieťa, aby sa vyjadrilo a nič pred vami neskrývalo.

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights