sobota, 27 júla, 2024

Netušila, že je tehotná, kým nezačala rodiť v sanitke. Toto bol osud dieťaťa

27-ročná Chelsea Keenanová trpela jednej noci mučivými bolesťami chrbta, ktoré ju zobudili. Žena si kvôli bolesti, ktorá pripomínala predchádzajúci pôrod, zavolala záchranku. Ukázalo sa, že žena si neuvedomila, že je tehotná a čaká štvrté dieťa.


Bolo to po 32 týždňoch, keď Chelsea začala pociťovať určité príznaky. Jej menštruácia však bola stále pravidelná a nič tomu nenasvedčovalo. Žena mala pocit, že bolesť vychádza z jej slepého čreva.

Všetko sa to začalo ráno v polovici augusta.

Keď prišla pomoc, manžel Ryan sa práve vrátil z nočnej zmeny, ale kvôli obmedzeniam Covid-19 sa nemohol pripojiť k svojej manželke, takže musel zostať s deťmi.

Kým matka bola na polceste do nemocnice, personál sanitky musel pracovať intenzívnejšie, pretože žena cítila, že sa dieťaťu začína plaziť hlavička. Keď bolo všetko v poriadku, lekári jej novorodenca priložili k hrudi a ženu privítali.

To však nebol koniec príbehu a žena krátko na to privítala dieťa. Chlapček vôbec nevyzeral zdravo. Lekári čoskoro dieťa vzali a zabalili ho, aby ochránili orgány na vonkajšej strane tela.

„Nikdy predtým mi takto neodňali dieťa. V hrudi som cítila veľkú úzkosť,“ povedala Chelsea.

Žene pokojne vysvetlili situáciu a upozornili ju, že na všetko dohliadnu v nasledujúcich 24 hodinách. Po príchode do nemocnice ho prijali na novorodeneckú jednotku intenzívnej starostlivosti a lekári zhodnotili Eliotovu hmotnosť 2,32 kg a určili, že sa narodil predčasne približne v 35. týždni.

„Mala som pravidelnú menštruáciu, žiadne nevoľnosti, cítila som sa dobre a až do dňa pôrodu som nosila nohavice rovnakej veľkosti. Dnes ľuďom hovorím, že moje dieťa bolo naozajstný koláčik,“ hovorí Chelsea.

Žena zostala v nemocnici sama kvôli karanténe a o situácii informovala svojho manžela. Bolo to desivé. Dieťa našťastie prežilo noc a následne bolo prevezené do nemocnice, kde sa mu dostalo bezplatnej odbornej starostlivosti.

Lekári si nevedeli vysvetliť, prečo sa kosti ľavej nohy nevytvorili správne a ani žalúdočná stena dieťaťa sa nevytvorila správne. Okrem toho sa dieťa narodilo bez konečníka a nebude sa môcť normálne vyprázdňovať.

Keď malo dieťa mesiac, po operácii manželom povedali, že nesprávnu nohu budú musieť amputovať ešte pred prvými narodeninami.

Nastal aj moment, keď ho museli kŕmiť skúmavkami, aby zvýšili jeho rýchlo klesajúcu hmotnosť. Za svoj krátky život už absolvoval množstvo operácií.

„Elliot je bojovník a kým bude bojovať, budeme ho vždy podporovať a bojovať spolu,“ povedala rodina.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights