sobota, 27 júla, 2024

„Poradila som synovej priateľke, aby sa s ním rozišla, pretože si zaslúži oveľa viac“

Nikdy nie je dobrý nápad zasahovať do vzťahov iných ľudí, pretože neviete, aký účinok budú mať vaše rady, a často to môžete byť práve vy, kto si na seba uprace bič. Jedna žena to zažila na vlastnej koži po tom, ako rada, ktorú dala priateľke svojho syna, ukončila ich vzťah.

So svojím príbehom sa podelila na internete a chcela počuť názory ľudí na to, či sa naozaj mýlila.

Matka uviedla, že jej 20-ročný syn a jeho priateľka Lily boli spolu od strednej školy, a hoci mali Lily veľmi radi, matka uviedla, že jej syn sa v poslednom čase stal veľmi zanedbaným a nechoval sa k nej tak, ako by si zaslúžil.

„Má veľmi nízku pracovnú morálku, nechce pracovať ani ísť na vysokú školu a väčšinu času trávi hraním počítačových hier alebo na večierkoch,“ povedala o svojom synovi, ktorý bol podľa nej presným opakom svojej priateľky.

„Lily je veľmi dobrá študentka, chce byť lekárkou a v súčasnosti študuje na univerzite.

Keď sa môj syn a Lily prvýkrát stretli na strednej škole, veľmi sa k sebe hodili. Veľmi radi sme mali Lily pri sebe a môj syn sa o seba rozhodne lepšie staral. Odvtedy sa veci rýchlo zhoršili,“ vysvetlila matka.

Pri jednej príležitosti, keď Lily navštívila rodinu, povedala im, že má obavy o ich vzťah a požiadala matku svojho priateľa o radu.

„Bola viditeľne rozrušená. Spýtala som sa jej, či sa cíti dobre, na čo mi odpovedala, že nevie, čo má robiť, a nechápe, prečo má môj syn také malé ambície a je taký lenivý.“

Rada, ktorú potom dala, sa ukázala ako kľúčová. „Povedala som mu, že nevidím žiadnu šancu, že by sa to v dohľadnom čase zmenilo. Keď sa ma opýtal, čo by som v jeho situácii urobila ja, povedala som mu, aby sa postavil na prvé miesto a robil to, čo chce,“ napísala.

O niekoľko dní neskôr vyšlo najavo, že Lily sa rozišla so svojím priateľom, a ženin syn sa nahnevane dožadoval vysvetlenia. „Môj syn zišiel dolu v zúrivosti a v esemeske povedal, že Lily sa s ním rozišla.“ Lily v správe spomínala rozhovor s matkou svojho priateľa, ktorý ju prinútil prehodnotiť ich vzťah.

„Viem, že môj syn Lily stále miluje, ale nikdy jej nevenuje toľko pozornosti, koľko by si zaslúžila, a keďže je to očividne talentované dievča, mala som pocit, že si zaslúži viac,“ argumentovala na fóre.

Jej syn sa však na ňu pochopiteľne hneval. „Môj syn bol nahnevaný, že som sa do toho zaplietla, a povedal, že som prekročila hranicu. Povedala som mu, že som Lily neradila, aby ho opustila, len som hovorila, že sa musí sama rozhodnúť a rozhodnúť, čo je pre ňu najlepšie.“

Používatelia fóra boli v tejto otázke rozdelení. Niektorí s matkou súcitili a mysleli si, že neurobila chybu, zatiaľ čo iní boli toho názoru, že nemala zasahovať do vzťahu svojho syna.

„Nepovedali ste jej, aby ukončila vzťah, povedali ste jej, aby zvážila svoje vlastné potreby,“ napísal jeden sympatizujúci komentátor.

„To, že váš syn nemá pracovnú morálku alebo ambície, z neho nerobí zlého človeka… Uvažovali ste o tom, že by ste ho možno mali viac povzbudzovať namiesto toho, aby ste sa k nemu správali, akoby bol nenapraviteľný?“ – spýtala sa ďalšia žena, ktorá uviedla, že svojho syna posudzuje príliš prísne.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights