sobota, 27 júla, 2024

Zázračné pätorčatá: Neuveriteľný príbeh tehotenstva manželov, ktorí nemohli mať deti dlho deti

Narodenie dieťaťa je jedným z najdôležitejších rozhodnutí, ktoré môže pár urobiť. Niekedy je však ťažké túto túžbu naplniť a tehotenstvo trvá dlho, čo vedie páry k vyhľadaniu lekárskej pomoci.

Viacnásobné pôrody sú na Slovensku zriedkavé

Je zriedkavé, aby rodičia očakávali príchod troch alebo viacerých detí naraz. Každý rok sa na Slovensku vyskytne len pár prípadov prípadov trojčiat, z ktorých štvrtina je spontánne tehotenstvo. Vo všeobecnejšej rovine je prirodzená šanca na počatie piatich detí súčasne len jedna ku 41 miliónom.

Pri hľadaní tretieho dieťaťa

Jamie a Skyler sa vzali v roku 2004 a hneď privítali svoje prvé dieťa Shayden, ktoré sa narodilo v roku 2005. O niekoľko rokov neskôr Jamie porodila druhého syna Landona. Päť rokov sa však pár zúfalo pokúšal o tretie dieťa.

Obaja partneri sa obrátili na odborníka na plodnosť a počas druhej fázy liečby trafili do čierneho, ale možno nie tak, ako očakávali. Len v 19. týždni Jamie vyzerala ako v deviatom mesiaci tehotenstva! Jej bruško rástlo tak rýchlo, že už nemohla chodiť a na pohyb potrebovala invalidný vozík.

Niekoľko týždňov po tom, čo jej lekár potvrdil tehotenstvo, sa ukázalo, že Jamie má extrémne vysokú hladinu HCG, hormónu, ktorý vylučujú tehotné ženy. Takéto zvýšenie zvyčajne naznačuje, že matka čaká viac detí.

Keď sa manželia objednali na ultrazvukové vyšetrenie, mysleli si, že idú len zistiť, či sú v matkinom lone dvojčatá. Jamie však nosila viac detí!

Ultrazvuk bol plný prekvapení

„Bola som úplne ohromená a rozplakala som sa, keď som na obrazovke videla všetky tie deti,“ hovorí Jamie.

Jamieho deti si mysleli, že ich mama čaká dvojičky, keď im povedala, že na tehotenskom teste sa objavili dve čiarky…

Tak ako mnohé iné tehotné ženy, aj mama mala zvláštnu chuť na určité potraviny. Istý čas bola úplne posadnutá mliečnymi kokteilmi. Lekári jej povedali, aby denne skonzumovala približne 4 000 kalórií, čo by jej za normálnych okolností umožnilo pribrať 45 kg.

„Bolo to trochu ako mať v žalúdku obrovskú tekvicu. Stále som sa cítil sýty, ale zároveň som bol stále hladný a smädný.“

A keďže v stávke bolo toľko malých životov, pár nechcel riskovať. Preto sa dočasne presťahovali do Saint George v Utahu, kde Jamie bola pod neustálym dohľadom skúsených pôrodníkov.

Za Jamieho tehotenstvo bol zodpovedný doktor John Elliott. Elliott je nielen odborníkom v tejto oblasti, ale počas svojej kariéry zvládol 24 prípadov pätorčiat a 108 prípadov štvorčiat, čo z neho robí naozaj človeka na svojom mieste.

Všetko dobré sa končí dobre

Len málo rodičov zažije dobrodružstvo plné piatich nových malých životov.
Pätorčatá sa narodili v 29. týždni, čo je nad celoštátnym priemerom USA, ktorý je necelých 27 týždňov.

Lily, Violet, Daisy, Logan a Lincoln sa narodili 21. marca 2018 v nemocnici sv. Jozefa vo Phoenixe.

Každé z detí vážilo pri narodení necelý kilogram. Ako zázrakom sa všetkých päť narodilo zdravých. Komplikácie pri tomto type pôrodu nie sú zriedkavé.

Spočiatku sa obaja rodičia zdráhali zdieľať podrobnosti o svojom tehotenstve na verejnosti. Dnes však manželia nič neľutujú.

Šťastná mamička hovorí: „Posolstvá lásky a nádeje, ktoré sme dostali, nám dokonca pomohli prekonať aj veľmi rizikové obdobie tehotenstva.“

Vždy je úžasné vidieť, ako sa začínajú nové malé životy, ale ešte úžasnejšie je, keď je pôrod taký výnimočný. A najdôležitejšie je, že to všetko dopadlo tak dobre!

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights