sobota, 27 júla, 2024

10 dôvodov, prečo sú plešatí muži atraktívnejší ako muži s vlasmi! Rozhoduje tento drobný detail

Mnohí ľudia sa domnievajú, že atraktívny vzhľad je do veľkej miery určený účesom, ale tento stereotyp sa vyvracia. V súčasnosti je plešatý muž rovnako príťažlivý ako dobre učesaný muž.

Ešte stále nie ste presvedčení? Potom počúvajte, pretože sme pre vás pripravili 10 bodov o tom, prečo sú plešatí muži v súčasnosti takým veľkým hitom.

1. Kľúčom je sebavedomie

Plešatosť ide často ruka v ruke so sebavedomím a odvahou. Plešatí muži vo všeobecnosti neradi váhajú, keď ide o to, ako sa presadiť, a neboja sa ukázať svoju pravú tvár. A tento druh sebavedomia je pre ženy skutočným magnetom.

2. Vyčnievajú z davu

Ďalšou veľkou prednosťou plešatých mužov je ich jedinečnosť. Ich vzhľad je akosi výraznejší ako vzhľad muža s nudným účesom, takže zanechávajú vizuálnu stopu v našich spomienkach.

3. Starnú s gráciou

V súčasnosti čoraz viac mužov začína strácať vlasy okolo dvadsiatky a tridsiatky, takže namiesto toho, aby sa snažili bojovať s prírodou najrôznejšími praktikami a transplantáciami, rozhodnú sa oholiť si celú hlavu.

A plešatý vrch hlavy skrýva obrovský pôvab, ktorý nositeľa udrží „mladého“ po celé desaťročia.

4. Majú oporu vo vede

Vedeli ste, že príťažlivosť plešatých mužov je podložená vedou? Tím výskumníkov z Pensylvánskej univerzity dospel vo svojej štúdii k záveru, že plešatí muži sú dominantnejší, silnejší a zmysluplnejší ako ich bezvlasí kolegovia. Kontrolnej skupine v štúdii ukázali sériu fotografií tých istých mužov, ale jeden z nich bol buď s vlasmi, alebo plešatý.

Na fotografie plešatých sa však dostalo oveľa viac pozitívnych ohlasov, takže opýtaní považovali verziu bez vlasov za atraktívnejšiu.

5. Úprimnosť a autentickosť

Plešina je viac ako len fyzický znak, je to symbol úprimnosti a autenticity. Muž, ktorý prijíma svoju plešatosť, akoby sa postavil a povedal: „Toto som ja! Ak ma potrebuješ takého, fajn, ale môžeš ísť ďalej!“ A takýto druh sebaidentifikácie je mimoriadne sexi. Spomeňte si, koľko ľudí sa každý deň snaží narovnať, aby splnili nerealistické očakávania spoločnosti. Ale plešatí muži sú verní sami sebe tým, že sú skutoční.

6. Slobodnejší životný štýl

Ak sa na to pozrieme praktickejšie, môžeme s istotou povedať, že plešatí muži šetria aj čas a peniaze. Ráno sa môžu pripraviť za zlomok času, pretože sa nemusia trápiť s nepoddajnými vlasmi. Nemusia míňať peniaze na strihanie alebo drahú kozmetiku, aby si udržali upravené vlasy. A takáto sloboda je pre nich skutočnou výhodou.

7. Sila zraniteľnosti

Sledovať vypadávanie vlasov nie je ľahké ani pre mužov, pretože im to môže spôsobovať nepríjemné pocity, neistotu a frustráciu. Avšak to, že sa s tým vyrovnali a prijali svoju plešatosť, naznačuje, že dokázali prekonať svoju zraniteľnosť a teraz ju využili. Tento druh surovej a úprimnej mužskej energie im dodáva nevysvetliteľnú charizmu.

8. vyžarujú teplo

Tu by som rád uviedol osobný príklad. Jeden z mojich strýkov bol od môjho detstva plešatý a pamätám si, že som vyhľadával jeho spoločnosť na každom rodinnom stretnutí, pretože mal takú pozitívnu auru. Bolo jednoducho príjemné byť v jeho spoločnosti, pretože vyžaroval priateľskú atmosféru. Väčšina plešatých mužov pôsobila podobným dojmom.

9. Prijímajú zmeny

Priznajme si to – plešatenie je veľká zmena. A z toho, čo vieme, mnohí ľudia zvládajú zmeny mimoriadne zle.

Avšak tí, ktorí ju dokážu prijať a žiť s ňou, prejavujú veľkú mieru uvoľnenosti. Táto odolnosť je tiež jednou z našich silných stránok a navyše dáva dobrý príklad okolitému svetu: musíme prijať zmeny v našom živote a žiť s nimi.

10.

Na záver si povedzme niečo o tom, že vlasy môže mať každý, ale len veľmi málo ľudí sa ich odhodlá zbaviť. Vyžaduje si to istú dávku odvahy a sebavedomia, aby sme sa vzopreli spoločenským normám a vyčnievali z davu.

Plešatí muži možno nezodpovedajú tradičným normám krásy, ale vytvárajú si vlastný hodnotový systém.

Preto sú plešatí muži odvážni a smelo sa vzpierajú stereotypom. Plešatí muži sú teda sebavedomí, jedineční, autentickí, silní a srdeční jedinci, ktorí prijímajú zmeny a inšpirujú nás všetkých, aby sme robili to isté.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights