sobota, 27 júla, 2024

Pred 10 rokmi sa táto žena strelila do hlavy, lebo si chcela vziať život. Prežila a vyrozprávala svoj príbeh

Mnohí z nás majú blízkych, ktorí trpia depresiou, a možno aj sami trpia týmto zložitým a závažným duševným ochorením. Hoci sa depresia v súčasnosti úspešne lieči, stále je okolo nás veľa ľudí, ktorí nevyhľadajú pomoc, pretože sa boja, že sa im niekto vysmieva.

V niektorých spoločnostiach je toto ochorenie stále stigmatizované. Človek trpiaci depresiou preto často nevyhľadá odbornú pomoc a nevidí iné východisko zo svojich problémov ako samovraždu.

Jedného rána v roku 2010 sa Christen McGinnesová rozhodla ukončiť svoj život, pretože v ňom už nevidela zmysel.

Christine v mladosti

V tom roku upadla do hlbokej depresie po tom, čo stratila prácu, milovanú a najbližšiu babičku a opustil ju milovaný manžel.

Jej život sa zdal byť temný a bezvýznamný. Christen uviedla, že do roku 2009 bola obľúbená, mala veľa priateľov a život sa jej daril.

Christine pred tragédiou

Keď sa však situácia zmenila, dostala sa do depresie, čo ešte viac prehĺbilo samovražedné myšlienky v jej hlave.

O pomoc požiadala niekoľko ľudí, ale vždy sa cítila byť pre ostatných príťažou, preto sa rozhodla spáchať samovraždu.

V ten deň bola pokojná a cítila, že urobila správne rozhodnutie.

Upratala si dom a vyšla na balkón, pretože sa bála, že guľka, ktorá jej prerazila lebku, zasiahne niekoho, kto žije nad ňou. Nebála sa smrti, a tak stlačila spúšť, keď stála na balkóne.

Jej spolubývajúca, ktorá v ten deň nemala byť doma, počula hlasný zvuk. Vbehla do izby a našla Christine na balkóne.

Bol to ten najstrašnejší pohľad, aký mohla vidieť. Christine bola prevezená do nemocnice a tri týždne bola v kóme. Žena prežila.

Guľka poškodila žene pravú stranu čeľuste, tretinu zubov a jazyka a uviazla jej v nose a pravom oku. Prvé, čo si pamätá, že sa zobudila, bolo, ako jej otec povedal, že všetko bude v poriadku a že sa len musí uzdraviť.

Keď sa Christine zobudila, videla množstvo kvetov, darčekov a pohľadníc. Cítila, ako veľmi jej záleží na jej blízkych. Tento obrovský šok a šanca, ktorú jej dal Boh, aby sa pokúsila znovu žiť, otvorili Christine oči. Cítila vďačnosť a uvedomila si, že láska je silnejšia ako hnev a smútok.

Odvtedy podstúpila mnoho rekonštrukčných a kozmetických plastických operácií.

Doteraz ich absolvovala takmer 50 a ďalšie ju ešte čakajú. „Už nikdy nebudem taká ako predtým, ale to je v poriadku. Cítim sa oveľa vďačnejšia.

Bolo to ťažké, ale teraz si užívam život, ktorý mám,“ hovorí Christine. Od tragédie uplynulo 10 rokov a Christine je šťastná, že za ten čas stretla novú lásku a veľa času venuje dobrovoľníctvu.

Pomáha ľuďom, ktorých trápia myšlienky na samovraždu, pretože vie, čo to znamená. Je presvedčená, že keby sa o okolnostiach samovražedných myšlienok viac hovorilo, pred dobrovoľnou smrťou by sa zachránilo oveľa viac ľudí.

Tento srdcervúci príbeh so šťastným koncom mnohým ukázal, že ľudia v depresii majú často problém vidieť dobré veci okolo seba.

Preto Christine teraz svojím príkladom učí ostatných, že je veľa maličkostí, za ktoré treba byť vďačný a tešiť sa zo života každý deň.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights