sobota, 27 júla, 2024

Tragický príbeh tento ženy, je typickým príkladom domáceho násilia

Megan Montgomeryová mala zdanlivo dokonalý život a manželstvo, aspoň podľa sociálnych médií. V skutočnosti však bola v násilníckom vzťahu so svojím manželom, ktorý pracoval ako policajt, a skončila ako obeť domáceho násilia, keď ju zastrelil na parkovisku. Tragický príbeh Megan Montgomeryovej ukazuje, ako v skutočnosti vyzerá domáce násilie.

Megan sa s Jasonom McIntoshom zoznámila v júli 2017 a vo februári nasledujúceho roka sa vzali.

Prvý incident sa odohral krátko po ich svadbe – 23. februára bol zatknutý po tom, ako počas hádky postrelil svoju manželku do ruky, ale krátko nato bol prepustený.

O 10 mesiacov neskôr, 1. decembra, Jason McIntosh zabil svoju manželku na parkovisku. Megan sa všemožne snažila brániť, podala niekoľko policajných hlásení a požiadala o zákaz priblíženia, ale bezvýsledne.

V noc vraždy bola Megan vonku s priateľmi, keď jej manžel, ktorý bol v tom čase rozvedený, pristúpil k stolu priateľov, položil jej ruky okolo krku a ramien a povedal jej, aby s ním opustila budovu.

Člen skupiny priateľov neskôr na Facebooku zdieľal príspevok, v ktorom opísal, čo sa stalo, a uviedol, že hoci Meganina tvár jasne ukazovala strach, kráčala so svojím manželom a on ju na parkovisku zastrelil.

Megan s ním išla dobrovoľne, ale pravdepodobne len preto, že cítila, že nemá na výber. Muž sa údajne už predtým vyhrážal hromadným násilím a ona možno len chcela chrániť tých, s ktorými bola, alebo mala pocit, že ak s ním nepôjde, môže jej to spôsobiť ešte väčšiu škodu.

Feminist News zdieľali Meganin príbeh aj na Facebooku a popri svadobnej fotografii páru, na ktorej sa obaja šťastne usmievajú, pripojili nápis: „Toto je tvár domáceho násilia.“

Príspevok dostal nespočetné množstvo komentárov a mnohé ženy sa podelili o vlastné podobné skúsenosti.

Všetky prispievateľky uviedli, že ich partneri ich viedli k presvedčeniu, že za týranie môžu vlastne ony, a v mnohých prípadoch ich prinútili spochybniť svoje vlastné myšlienky a skúsenosti.

Táto dynamika je v zneužívajúcich vzťahoch veľmi bežná – emocionálna manipulácia, ničenie sebaúcty, strach a hanba sú spôsoby, ako zneužívateľ kontroluje situáciu.

Tragický príbeh Megan Montgomeryovej poukazuje na skutočnosť, že väčšina domáceho násilia sa odohráva v zákulisí, za maskou normálnosti, a že justičný systém často zlyháva pri ochrane obetí.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights