sobota, 27 júla, 2024

Za tieto hriechy nedostanete rozhrešenie. Kňaz vás pošle preč s prázdnymi rukami.

Ak pôjdete na spoveď, nemusíte dostať rozhrešenie. Zmeškanie poklepania v spovednici môže priviesť do rozpakov nejedného človeka.

Prečo sa to stáva? Nuž, Katolícka cirkev má zoznam hriechov, ktoré sú podľa nej neodpustiteľné. Zaujímavé je, že vražda alebo vlastizrada na ňom nie sú.

Ísť na spoveď je pre mnohých ľudí, ktorí sa chcú zbaviť bremena, ktoré majú, veľký krok.

Život v hriechu sa považuje za nevhodný katolícky postoj, ale len málokto si rád kľakne pred kňaza a vyzná sa mu zo všetkých prehreškov za posledných pár týždňov alebo mesiacov svojho života.

Nevykonanie „pokánia“ sa rovná tvrdeniu, že kňaz vám neodpustil vaše viny. Aké sú previnenia, ktorými sa môžete stať čiernou ovcou v Cirkvi?

Nezaslúžite si rozhrešenie, keď sa dopustíte týchto činov

Donedávna som nemohol uveriť, že by vám kňaz mohol neudeliť rozhrešenie za hriechy, ktoré nie sú vraždou alebo vlastizradou

Po rozhovore s priateľmi som zistil, že čoraz viac ľudí odchádza zo spovednice bez rozhrešenia. Dôvody, ktoré Cirkev uvádza, sú niekedy šokujúce.

Prvou vecou, za ktorú vás kňaz môže odmietnuť, je spolužitie alebo spoločný život s partnerom, ale bez toho, aby ste boli zosobášení.

V súčasnosti sa čoraz menej ľudí rozhoduje pre cirkevný sobáš. Kňaz vám nemôže odpustiť, že žijete pod jednou strechou so svojou milovanou osobou.

Ďalšou vecou, ktorá sa v cirkevnom svete javí ako nehumánna, je potrat.

Vykonanie vedomého potratu je neodpustiteľný hriech.

Ďalšou vecou je svätokrádež alebo urážka Najsvätejšej sviatosti. Zaujímavé je, že tento hriech môže odpustiť len samotný Vatikán.

Aj kňazi sa majú čoho báť

Ak si myslíte, že poslovia Cirkvi sú svätí, veľmi sa mýlite. Ukazuje sa, že existuje zoznam hriechov, ktoré sú neodpustiteľné aj pre kňazov.

Jedným z najzákladnejších je prezradenie spovedného tajomstva. Ďalším je prijatie sviatosti od biskupa bez súhlasu pápeža.

Zoznam hriechov je ešte dlhší tak pre kňazov, ako aj pre bežných občanov.

Jedným z častejších problémov, pre ktorý nedostaneme rozhrešenie, je opätovné vstúpenie do vzťahu bez toho, aby bolo predchádzajúce manželstvo anulované. V prípade kňazov a mníšok tento paragraf znie: „vstup do manželstva po vysvätení“.

Posledným, možno zábavným bodom je zbitie samotného biskupa alebo, čo je horšie, jeho zavraždenie. Ak nastane takáto situácia, rozhrešenie môže udeliť len iný biskup. Je lepšie sa s ním nepúšťať do boja, aj keď máte pravdu.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights