utorok, 17 septembra, 2024

Toto dievčatko vložením peňazí do klobúka spustilo strašidelný flashmob

Uprostred námestia v španielskom meste Sabadell sa zhromaždil dav ľudí, ktorí sledovali sólovú hru hudobníka.

Muž čakal so svojím hudobným nástrojom, zatiaľ čo sa okolo neho zhromažďovali cudzinci, oblečení vo večernom saku. Na zemi ležal klobúk na prepitné.

Prvá osoba, ktorá pristúpila ku klobúku, aby doň vhodila mincu, bolo malé dievčatko, ktoré malo zasnený výraz na tvári, keď hudobník začal hrať Beethovenovu Ódu na radosť.

Potom sa z davu vynorila ďalšia žena, ktorá si sadla na neďalekú stoličku a začala hrať na svojom strunovom nástroji. Prirodzene, čoraz viac ľudí sa začalo zastavovať a sledovať duo, netušiac, že to je len začiatok dychberúcej scény.

Zrazu sa na námestí zhromaždili ďalší umelci – všetko od hudobníkov hrajúcich na dychové nástroje až po huslistov – a zanedlho vytvorili orchester pozostávajúci zo 100 ľudí.

Flashmob vytvorila Banco Sabadell (španielska banka) pri príležitosti 130. výročia svojho založenia. Účastníci pochádzali zo zborov Lieder, Amics de l’pera, Vallès Symphony Orchestra a Coral Belles Arts a prizerajúci sa vytiahli mobilné telefóny, aby zachytili ich pôsobivé vystúpenie.

Dokonca sa postavil aj dirigent, aby usmerňoval hudobníkov, ktorých spev nádherne zaplnil ulicu. Moment sa stal ešte fascinujúcejším, keď zbor hlasov začal spievať „Ódu na radosť“.

Niektorí ľudia mlčky počúvali, iní šepkali slová, deti tancovali a spievali, všetci boli šťastní, že mohli byť svedkami niečoho takého výnimočného.

Potom prišlo veľké finále. V istom okamihu orchester trochu stíchol a dirigent mávol rukami a usmernil hudobníkov, aby spolu so zborom hrali hlasnejšie – čím sa zvuk dostal na úplne novú úroveň.

Po tom, čo video s flashmobom zverejnila na YouTube spoločnosť Banco Sabadell, sa rýchlo stalo virálnym a v súčasnosti má viac ako 84 miliónov pozretí.

Diváci z celého sveta boli hlboko dojatí silným vystúpením, ktoré bolo veľkým prekvapením pre tých, ktorí mali to šťastie byť v ten deň jeho svedkami.

„Dal by som čokoľvek za to, aby som to mohol vidieť osobne. Radosť medzi mladými a starými je na nezaplatenie,“ komentoval jeden z používateľov YouTube.

„Nezáleží na tom, koľkokrát toto video vidím alebo koľkokrát počujem túto nádhernú hudbu, vždy mi vženie slzy radosti do tváre a čistú radosť do srdca. Jednoducho nádherná, božská, dokonalá hudba!“ komentoval ďalší používateľ.

Flashmobu sa v ten deň podarilo spojiť skupinu neznámych ľudí prostredníctvom krásy hudby.

Pozrite si, ako sa to kúzlo stalo, a podeľte sa oň!

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

Kňazovi cudzoložstvo ľudí prekážalo, ale problém šikovne vyriešili. Veci nabrali veľmi nečakaný spád, keď do mesta prišiel nový kňaz

Starý kňaz v jednom meste bol tak unavený počúvaním spovedí o cudzoložstvách všetkých ľudí vo svojej farnosti, že počas jednej omše to už nevydržal...

Žena, ktorá uviazla v horách, pribehli na pomoc záchranári. Boli však ohromení, keď videli, kto leží vedľa nej

Ak je to možné, každý človek by mal navštíviť čo najviac krajín a spoznať ich kultúry. Cestovateľské zážitky sú predsa na nezaplatenie a vydržia...

Narušuje smútok za mŕtvymi ich pokoj? Kňaz rozptyľuje pochybnosti

Vo svete plnom povier a neistoty ľudia hľadajú útechu a odpovede na ťažké otázky týkajúce sa smrti a smútku. Otec Piotr Jarosiewicz, ktorý je...
Verified by MonsterInsights