utorok, 22 októbra, 2024

Máte popraskané a červené ruky? Tento lacný a ľahko dostupný liek dokáže zázraky

Chladné poveternostné podmienky môžu našej pokožke spôsobiť veľa problémov, najmä pokožke rúk, ktorá je vystavená mrazu a vetru. Aby ste pokožke poskytli náležitú ochranu a starostlivosť, oplatí sa použiť masť s vitamínom A, ktorá je dostupná v lekárňach za nízku cenu. Táto masť účinkuje rýchlo a prináša okamžitú úľavu podráždenej a suchej pokožke.

Vitamín A – ako pôsobí na pokožku?

Vitamín A je mimoriadne účinný antioxidant, ktorý bojuje proti voľným radikálom. Voľné radikály sú vysoko reaktívne molekuly, ktoré spôsobujú oxidačný stres v tele.

Vitamín A preniká cez stratum corneum a dokonca sa dostáva do dermis a podkožného tkaniva, čím urýchľuje proces obnovy epidermy.

Vďaka tomu je veľmi cenný pre udržanie zdravia a mladosti pokožky.

Tento vitamín má veľmi priaznivý vplyv na pokožku. V prvom rade posilňuje ochranné funkcie epidermis, čím zabraňuje strate vody z epidermy.

Týmto spôsobom je pokožka správne zvlhčená a nestráca svoju elasticitu. Pomáha tiež pri tvorbe kolagénu a elastínu, vďaka čomu je pokožka pevnejšia a pružnejšia.

Tento vitamín navyše chráni už vytvorený kolagén a elastín pred degradáciou, vďaka čomu si pokožka zachováva svoj mladý a zdravý vzhľad.

Krém alebo masť na suché ruky? – vitamín A

Masť s vitamínom A je jedným z najobľúbenejších farmaceutických produktov na starostlivosť o pokožku. Obsahuje najmä hydratačnú vazelínu a lanolín, ako aj ďalšie zložky ako parafín, včelí vosk a oleje.

Táto masť upokojuje zápaly pokožky, regeneruje ju a chráni pred škodlivými vplyvmi poveternostných podmienok, preto sa odporúča používať ju najmä v zime, keď je pokožka obzvlášť vystavená mrazu a vetru.

Masť s vitamínom A môže tiež pomôcť urýchliť regeneráciu poškodenej epidermy.

Lekárne ponúkajú aj krémy s vitamínom A, do ktorých si môžete pridať vitamínové kvapky, aby ste dodatočne zabránili vráskam a omladili vzhľad rúk.

Vedecké výskumy potvrdzujú, že vitamín A môže byť účinným spôsobom prevencie vzniku rakoviny kože. Vitamín A masť je prírodný a bezpečný produkt, ktorý môžu používať aj malé deti.

Je jemný a nespôsobuje alergie, no tehotné či dojčiace ženy by sa pred používaním tohto druhu kozmetiky mali poradiť s lekárom.

Ako používať vitamín A na suché ruky?

Ak máte problém so suchými rukami, vitamín A môže byť účinným riešením. Vitamínovú masť alebo krém s vitamínom A si môžete aplikovať priamo na suchú pokožku rúk, a to niekoľkokrát denne. Tento prípravok môžete použiť lokálne na odreniny, podráždenia, lézie, mozoly alebo omrzliny.

Vitamín A má hustú konzistenciu, takže funguje dobre ako nočná starostlivosť o ruky.

Pred nanesením masti sa oplatí urobiť si ruky jemným pílingom, aby bola pokožka riadne vyčistená a pripravená na príjem vitamínu A. Nezabudnite, že túto masť môžete použiť aj na nohy, ak tam máte podobné problémy so suchou pokožkou.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

5 znakov, že sa vás ANJEL snaží kontaktovať vo vašich snoch! Neignorujte to

Máte pocit, že vám anjel strážny posiela dôležitý odkaz?...

Čo znamenajú biele škvrny, ktoré sa objavujú okolo vašich očí? (nevytláčajte si ich)

Na pokožke tváre, najmä na tenšej pokožke okolo očí,...

Prečítaj si aj

5 znakov, že sa vás ANJEL snaží kontaktovať vo vašich snoch! Neignorujte to

Máte pocit, že vám anjel strážny posiela dôležitý odkaz?...

Čo znamenajú biele škvrny, ktoré sa objavujú okolo vašich očí? (nevytláčajte si ich)

Na pokožke tváre, najmä na tenšej pokožke okolo očí,...

Ani lekárom sa to nezdalo: dvojčatá sa narodili v ten istý deň, ale počaté boli s trojtýždňovým odstupom!

Podľa odborníkov ide o najväčší vekový rozdiel, aký bol...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

5 znakov, že sa vás ANJEL snaží kontaktovať vo vašich snoch! Neignorujte to

Máte pocit, že vám anjel strážny posiela dôležitý odkaz? Duchovní sprievodcovia, anjeli a iné božské bytosti radi komunikujú s ľuďmi rôznymi spôsobmi.Používajú veci, ako...

Čo znamenajú biele škvrny, ktoré sa objavujú okolo vašich očí? (nevytláčajte si ich)

Na pokožke tváre, najmä na tenšej pokožke okolo očí, si môžete všimnúť drobné biele škvrny. Nemusíte zúfať, ukážeme vám, aké je riešenie, ak bojujete...

Lekári povedali otcovi, že má len mesiace života, a tak si naplánoval vlastný pohreb – ale ukázalo sa, že mu bola nesprávne diagnostikovaná

40-ročnému Callumovi Laingovi, otcovi dvoch detí zo Škótska, diagnostikovali rakovinu v 4. štádiu a začal plánovať posledné mesiace života, kým si lekári uvedomili, že...
Verified by MonsterInsights