17 zvykov, ktoré škodia kráse a zdraviu žien. Tiež ste sa mýlili?

7 z 10 Američanov má zvyk, ktorý má nepriaznivý vplyv na krásu, zdravie či  dokonca skrátenie ich života! Vedeli ste, že napríklad používaním uteráka na tvár a česaním mokrých vlasov sa môže váš vzhľad a duševná pohoda zmeniť k horšiemu?

Z tohto dôvodu sme sa rozhodli hovoriť o 17 každodenných zvykoch, ktoré vám po určitom čase môžu spôsobovať nemalé problémy.

  1. Dlhodobé lakovanie nechtov

Ak nemôžete prežiť deň bez laku na nechtoch, je pravdepodobné, že ste s týmto problémom oboznámení. Tmavé laky, najmä od lacných značiek, obsahujú silné farbivá, ktoré môžu zničiť vaše nechty, alebo skôr ich farbu. Aby ste tomu zabránili, skúste si aplikovať menej takýchto ligotavých lakov  alebo investujte do lepších značiek, s kvalitnými ingredienciami.

 

  1. Používanie uteráka, na utretie tváre

Uterák je „dobrá pôda“ na množenie baktérií a mikróbov. Zakaždým, keď použijete uterák viackrát po sebe, riskujete, že sa nasledujúce ráno stretnete s akné. Namiesto toho odporúčame špeciálnu bavlnenú tkaninu na tvár (bežné obrúsky) alebo len preskočte krok osušenia tváre, ako to odporúčajú kórejské ženy. Výrobky na starostlivosť o tvár naneste iba na vlhkú pokožku – to vašu tvár ešte viac zhydratuje.

 

  1. Spánok v podprsenke

Väčšina z nás nosí podprsenku každý deň, pretože vyzerajú neškodne. Hoci samotná podprsenka nie je problémom, nosenie podprsenky s kosticami počas spánku môže spôsobiť podráždenie kože a stláčanie prsného tkaniva. V noci to radšej nepraktizujte. Ako alternatívu môžete použiť mäkkú braletku.

 

  1. Používajte špinavých štetcov na líčenie

Čistenie štetcov na make-up pravdepodobne nie je vašou najobľúbenejšou činnosťou, ale ak si z toho urobíte zvyk, vaša pleť vám za to určite poďakuje. Prostredníctvom špinavých štetcov tak prenášame baktérie na našu tvár zakaždým, keď sa maľujeme. Ak k tomu pripočítame samotné produkty na líčenie, ktorých ingrediencie sú v mnohých prípadoch nie veľmi prospešné, určite si uvedomíme, že našej pokožke dávame zabrať. Infekcie, akné a rôzne ďalšie problémy tak nie sú žiadnym prekvapením.

 

  1. Nadmerná konzumácia soli

Zvykli sme jesť slané jedlo a v mnohých prípadoch ani len neskúšame kontrolovať jeho spotrebu. Ale okrem samotnej soli, ktorú pridávame do jedál, sa soľ nachádza aj v syroch, salámach a polotovaroch. Zníženie príjmu soli môže pomôcť znížiť krvný tlak! Vedci tiež tvrdia, že ženy s nižším krvným tlakom majú menej ochabnutú pokožku tváre. Denná dávka predstavuje len 2300 mg, čo nie je viac ako jedna čajová lyžička.

 

  1. Neprirodzene vytrhané obočie

Nie vždy platí, že menej je viac, najmä pokiaľ ide o vaše obočie. Obočie správneho tvaru môže vyzdvihnúť krásu vašej tváre, ale buďte opatrní, ako často ho vytrhávate, pretože chĺpky sa postupom času stenčujú. Koniec koncov, niektoré chĺpky vám nemusia vyrásť vôbec, najmä ak ste ich už roky intenzívne trhali.

 

  1. Žiletka v sprche

 

 

 

Nechávať žiletky tam, kde ich používame najčastejšie, je síce logické, ale v skutočnosti je to veľký problém, ak chcete z nej chcete získať maximum. Ak sú čepele žiletky ponechané vo vlhkom prostredí, začnú rýchlejšie tupieť a pri ich ďalšom použití sa zvýši pravdepodobnosť zarastania chĺpkov a podráždenia kože. Namiesto toho holiaci strojček po použití vysušte, vytrite a odložte, napríklad do skrinky.

 

  1. Sedenie s prekríženými nohami

 

 

Väčšinu času trávime sedením, preto je dôležité mať dobré držanie tela a zaujať správnu polohu. Hoci prekríženie nôh sa môže zdať pohodlné, škodí to zdravému obehu v dolných končatinách. V kombinácii s tesným a obtiahnutým oblečením, akým sú napríklad rifle, riskujete zlé držanie tela a mierne zvýšenie krvného tlaku.

 

  1. Aplikácia deodorantu po holení

Nie je žiadnym tajomstvom, že väčšina dezodorantov obsahuje silné škodlivé chemikálie. Po holení sa póry v našej pokožke otvárajú a sú náchylnejšie na absorpciu akýchkoľvek produktov, ktoré na ne aplikujeme. Preto je lepšie vyhnúť sa nanášaniu čokoľvek iného ako hydratačného mlieka alebo prírodného dezodorantu na čerstvo oholené podpazušie – Vyhnete sa tak podráždeniu a vyrážkam.

 

  1. Spánok s vrkočom

Dámy s dlhými vlasmi si zvyčajne pred spánkom zopnú vlasy do copu. Je to skvelý spôsob, ako sa ráno netrápiť zauzlenými vlasmi. Avšak pokožka hlavy tým trpí, čo vedie k oslabeniu vlasov a ich následnému vypadávaniu. Ak máte aj vy ráno takéto problémy, skúste si kúpiť špeciálnu kefu na rozčesávanie vlasov.

 

  1. Sprchujete sa s horúcou vodou

Mnohí z nás si doprajú horúcu sprchu, najmä ak sa vrátime domov po dlhom náročnom dni. Aj keď sprchovanie horúcou sprchou je z času na čas úžasné, najlepšie bude, ak si z toho neurobíte zvyk. Horúca voda vysušuje pokožku a vlasy rýchlejšie ako teplá alebo studená voda. Ak aj napriek tomu potrebujete horúcu sprchu, skúste ju ukončiť teplou alebo studenou vodou, aby ste uzavreli póry.

 

  1. Pitie kávy a sladených nápojov (aj keď sú označené ako bez cukru)

Nápad chutného nápoja bez cukru je možno dobrý, ale pravdou je, že sú zvyčajne také zlé, ako tie pôvodné verzie. Kvôli kyslosti diétnych sýtených nápojov nám môžu aj napriek nízkemu obsahu cukru pokaziť zuby. Ich konzumácia sa tiež spája s ochorením srdca, cukrovkou a chronickým ochorením obličiek. Ak sa snažíte udržať si biele zuby, vyhýbajte sa pitiu nielen týchto nápojov, ale aj kávy. Ak chcete zostať zdravý, je najlepšie urobíte, ak prejdete na vodu alebo čaj.

 

  1. Využitie maskary do poslednej kvapky

Keď sa vám minie vaša obľúbená riasenka, je celkom prirodzené, že chcete využiť každú poslednú kvapku, než sa vydáme do obchodu za novou. Tento proces však vtláča vzduch do vnútra, čím sa obsah maskary kontaminuje baktériami. Z tohto dôvodu sa vystavujete možnej alergii. Snažte sa preto kefku pomaly otáčať, aby ste minimalizovali prietok vzduchu do riasenky.

 

  1. Používanie bieliacich prúžkov na zuby

Existuje veľa spôsobov, ako rýchlo získať biele zuby: od receptov so sódou bikarbónou, až po bieliace prúžky. Bohužiaľ, mnoho z týchto riešení, ak sa používajú príliš často, môžu poškodiť naše zuby.

Bieliace pásiky majú tendenciu oslabovať ochrannú vrstvu skloviny, v dôsledku čoho začnú zuby slabnúť. Hoci to môže stáť viac, návšteva profesionálneho zubára bude vždy lepšia a bezpečnejšia možnosť.

 

  1. Rozčesávanie mokrých vlasov

Chcieť si rozmotať vlasy po umytí je celkom prirodzené, ale nabudúce odložte hrebeň a počkajte, až budú vlasy úplne suché. Póry na pokožke hlavy sa zvyčajne otvárajú a zväčšujú po sprchovaní, čo znamená, že akékoľvek česanie vlasov ich môže poškodiť. Ale ak nemôžete čakať, buď ich pred koncom sprchovania umyte studenou vodou alebo ich pred česaním dôkladne osušte.

 

  1. Zabúdanie na pravidelné vymieňanie obliečok

Ak trpíte nevysvetlenými kožnými problémami, dôvod môže byť jednoduchší, ako si myslíte. Výmena obliečky na vankúši každé 2 alebo 3 dni zabezpečuje, že pot, sliny a iné baktérie sa nedostanú každú noc na pokožku a nespôsobia zápal. Pre ľudí náchylných na akné sa odporúča, aby si vankúš menili každý deň.

 

  1. Príliš časté používanie kulmy alebo fénu

Väčšina z nás používa kulmu, žehličku alebo sušič vlasov každý deň. Výsledkom sú rozštiepené končeky a suché vlasy. Tepelná úprava vlasov je v poriadku, ale len vtedy, ak pred tým na vlasy nanesiete vhodné prípravky. Sú dni, kedy je vhodnejšie nechať si vlasy len tak vysušiť na vzduchu a ušetriť ich od všetkých týchto procedúr.

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “17 zvykov, ktoré škodia kráse a zdraviu žien. Tiež ste sa mýlili?”