Prešovčania sa spojili! Mnoho ľudí ponúka pomoc obetiam výbuchu bytovky. Finančné dary môžete posielať tu

Po hrôzostrašnom výbuchu bytovky v Prešove, na Mukačevskej ulici, sa všetci obyvatelia mesta spojili a pomáhajú obetiam tragédie. Okrem samotných obyvateľov bytovky boli evakuoaní aj ľudia z okolitých bytových domov, ktorým sa taktiež poskytuje pomoc.

Na Facebooku vznikla skupina s názvom Pomôžme ľuďom z vybuchnuteho bytového domu v Prešove, v ktorej ľudia ponúkajú akúkoľvek pomoc, akú dokážu zabezpečiť. Okrem jedla a oblečenia, ponúkajú aj finančné dary a možnosť ubytovania. Pomoc neponúkajú len obyvatelia Prešova, ale Slováci z celého Slovenska a dokonca aj zo zahraničia.

V tomto predvianočnom období ľudia dokázali, že stoja pri sebe a pomôžu vždy, ked‘ to je potrebné. Pozrite si niekoľko príspevkov od ľudí, ktorí ponúkajú pomoc.

Mesto Prešov zverejnilo vyjadrenie: „Na Volgogradskej ulici č. 1 sa aktuálne zhromažďujú ľudia dotknutí výbuchom, kde je zabezpečené náhradné ubytovanie. Na túto adresu je možné priniesť potravinovú pomoc, najmä balené potraviny (voda, pečivo a pod.). Deky, šatstvo a iné potrebné veci sa zhromažďujú v priestoroch ZŠ na Mukačevskej a ZŠ na Prostějovskej ulici.“

zdroj foto: mysmezeny.sk

zdroj foto: mysmezeny.sk

zdroj foto: mysmezeny.sk

Mesto Prešov zverejnil transparentný účet, na ktorý môžete posielať finančné prostriedky. Všetky finančné prostriedky budú použité na pomoc obetiem.

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Prešovčania sa spojili! Mnoho ľudí ponúka pomoc obetiam výbuchu bytovky. Finančné dary môžete posielať tu”