sobota, 27 júla, 2024

Nacionalisti protestovali proti migrantom grilovaním bravčového mäsa vedľa utečeneckého tábora v Grécku

Nacionalistická skupina organizujúca „protest pri grile“ griluje bravčové mäso a podávať pivo, aby ukázala moslimským utečencom, že v Grécku vítaní nie sú.

Zdroj: klocher.sk

Grécka nacionalistická skupina vyvolala rozruch so svojimi plánmi zorganizovať protest proti migrantom grilovaním bravčového mäsa a pitím piva hned‘ vedľa tábora plného moslimských žiadateľov o azyl.

Skupina Macedóncov vyzývala fanúšikov, aby sa taktiež zúčastnili „protestu pri grilovaní“ pred utečeneckým táborom Diavata v blízkosti mesta Solún. Okrem toho ich vyzývali, aby demonštrovali proti zvyšujúcemu sa počtu nezdokumentovaných prisťahovalcov v Grécku.

Grilovanie bravčového mäsa a pitie alkoholu je čistou provokáciou voči obyvateľom tábora, z ktorých je väčšina moslimská. Hovorkyňa Moslimského združenia v Grécku, Anna Stamou, povedala pre VICE News, že plánovaný protest bol odstrašujúcim činom xenofóbnej menšiny, no obyvtelia tábora ho nebudú brať ako čin proti solidarite. Okrem toho uviedla, že demonštrácia neovplyvnila ani obyvateľov tábora a ani širšiu grécku moslimskú komunitu.

zdroj: commons.wikimedia.org

Plánovaný protest vyvolal v gréckom parlamente prudkú diskusiu, keď zákonodarcovia zápasili o tom, ako na tento čin reagovať. Christos Giannoulis z ľavicovej opozičnej strany Syriza označil demonštráciu za „hanbu“ a vyzýval politikov, aby boli protestujúci odsúdení za „provokáciu proti ľuďom iného presvedčenia“.

Kostantinos Kyranakis, poslanec za vládnucu pravicovú stranu Nová demokracia, uviedol, že Gréci by nemali prispôsobovať svoj spôsob životu imigrantom. Neskôr sa jeho výrok potvrdil tým, že na Facebooku zverejnil fotografiu, na ktorej s priateľom jedol bravčové mäso a pil pivo.

Plánovaný protest prišiel uprostred rastúceho napätia v súvislosti s prisťahovalectvom v Grécku. Medzi začiatkom roka 2019 a koncom októbra pricestovalo do Grécka okolo 55 000 ľudí. Rastúci počet prisťahovalcov zhoršil podmienky v už preplnených táboroch migrantov. Minulý týždeň varoval ochranca ľudských práv Európskej únie, že tábory boli tento rok „na okraji zrútenia“. Islamský zákaz bravčového mäso je jedným z hlavných bodov v kampaniach proti moslimskému prisťahovalectvu.

Zdroj: vice.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights