sobota, 27 júla, 2024

Ako na bezpečnú donášku jedla počas karantény? Poznáme overený spôsob

Reštaurácie a podniky s donáškou jedla až do domu sú v čase koronakrízy v plnej pohotovosti. Mnohí však pochybujú: je bezpečné objednať si takéto jedlo? Sme si vedomí toho, že s naším jedlom príde do kontaktu minimálne jedna cudzia osoba ešte pred tým, ako sa dostane na náš stôl. Teraz sa však všetci snažia dodržiavať potrebné opatrenia, vďaka ktorým už nebudete musieť mať tieto pochybnosti.

Tieto obmedzenia sú, samozrejme, skvelou príležitosťou na zlepšenie vašich kulinárskych zručností. Nie vždy sa to ale dá, najmä ak pracujete z domu. Poradíme vám, ako sa chrániť tým, keď si počas karantény objednáte jedlo.

 

Vyberajte si podniky a reštaurácie, ktorým dôverujete. Môžu to byť miesta, ktoré ste navštívili ešte pred karanténou. Ak sa vám páčila chuť a kvalita jedla a priestor vyzeral čisto, dobre udržiavaný, je lepšie zvoliť túto reštauráciu. Nezabudnite, že teraz si môžete prečítať recenzie takmer všade. Pomôže vám to pri výbere aj medzi neznámymi podnikmi.

cesto, chutný, cukrársky výrobokPexels

 

Za objednávku plaťte kartou. Teraz vám všetky služby dodávky potravín umožňujú platiť bez kontaktu. Nemusíte hľadať peniaze a nevznikajú žiadne problémy s výdavkom. No hlavnou výhodou bezkontaktnej platby je to, že sa nemusíte dotýkať špinavej hotovosti.

banka, bankovníctvo, detailný záberPexels

 

Pri prijímaní objednávky noste jednorazové rukavice. Vybaľte si jedlo zo škatúľ prípadne z tašiek a preneste ho na vaše taniere. Až potom si zložte rukavice.

chutný, jedlo, obedPexels

Použite svoje taniere, je to bezpečnejšie ako z nádob, v ktorých bolo jedlo. Ak sú jedlá, v ktorých bola objednávka doručená, zabalené, môžete byť v pokoji. Ak však balenie obsahuje vidličku alebo lyžicu bez obalu, neriskujte.

chutný, fotografia jedla, jedloPexels

Dezinfikujte povrchy, na ktoré ste umiestnili obaly. Takéto preventívne opatrenia sa môžu zdať zbytočné, ale nie je to tak. Vyčistite miesto, kde bola vaša donáška, to isté platí aj po karanténe. Faktom je, že škatule s jedlom môže stáť kdekoľvek v reštaurácii a potom ju prevezme kuriér. Najlepšie urobíte, ak si tieto obaly nedáte vôbec na stôl.

Teraz už viete, či je dodávka potravín bezpečná. Nezabudnite dodržiavať všetky potrebné bezpečnostné opatrenia. Vaša karanténa sa tak stane znesiteľnejšou a zaujímavejšou. Budete si môcť vyskúšať nové jedlá, zorganizovať romantickú alebo rodinnú večeru bez toho, aby ste celý večer stáli pri sporáku. A ak sa vám niečo skutočne zapáčilo, nájdite si recept a pokúste sa ho uvariť.

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights