sobota, 27 júla, 2024

6 tipov pre rodičov v karanténe s deťmi

Keď sme sa v minulosti sťažovali na nedostatok spoločne tráveného času s celou rodinou, dnes je tomu presne naopak. V dôsledku nelichotivej situácie je však zvládanie karantény náročné, pretože nám k tomu chýba pocit slobody a voľného pohybu v prírode.

Avšak, pri správnom prístupe môže byť práve sociálna izolácia alebo karanténa bezbolestná a dokonca rodinu spájať. Dôležité je ale vedieť, čo všetko pre pokoj a pohodlie v rodine musíte urobiť.

Nájdite si zábavnú aktivitu pre celú rodinu

Ľudia sa často sťažujú, že nemajú dostatok času na rodinnú zábavu. Karanténa, nech to znie akokoľvek zvláštne, je skvelá príležitosť, ako môžete jeden pre druhého konečne urobiť nejaké pekné veci: upiecť koláč, hrať spoločenské hry, pozerať film alebo otestovať nové interaktívne hračky.

Vytvorte si rozvrh

Nastavte si v ňom čas na spánok, jedenie, relaxáciu, prácu a štúdium. Harmonogram nemusí byť prísny, ale stanovenie konkrétnych cieľov – napríklad domáca úloha pred poludním – vám umožní  získať viac času na zábavu a obľúbené hračky.

Zacvičte si spolu

Napriek tomu, že trávite doma celé dni, je z dôvodu starostlivosti o rodinu, náročné nájsť si čas na tréning. Pre lepší pocit a osobnú pohodu ale nepotrebujete cvičiť tri hodiny denne v kuse. Aj 20 minút fyzickej aktivity môže byť pre vás prospešných.

A aby pritom susedom neprekážal hluk, ktorý je nielen pri cvičení, ale aj v rodine s deťmi niekedy veľký. Skúste popremýšľať nad vylepšením vlastností interiéru pomocou univerzálnej akustickej peny.

Vytvorte si pohodlný pracovný priestor

Ak ste nútené z domu aj pracovať, no nemáte kanceláriu, nájdite si v byte alebo dome tiché miesto na prácu – môže to byť celá miestnosť alebo len stôl stojaci v rohu. Urobte si toto miesto pohodlným: postarajte sa o dobré osvetlenie a umiestnite do blízkosti svoju obľúbenú izbovú rastlinu alebo peknú fotografiu.

Rozdeľte si povinnosti

Keď je celá rodina doma, musí sa viac variť a čistiť. Aby to všetko neostalo na pleciach jednej osoby, môžete si vytvoriť plán domácich úloh a určiť, kto a kedy varí, umýva riad, čistí kúpeľňu a tak ďalej. Pomôcť môžu aj najmenší: môžu pomocou dezinfekčných vlhkých utierok umývať kľučky dverí alebo najnižšie poličky na podlahe.

Nájdite si čas na prechádzku

Napriek tomu, že sa ešte bojíte chodiť do veľkého davu ľudí, neznamená to, že by ste mali neustále sedieť len doma. Pre naše zdravie a celkovú imunitu je predsa veľmi dôležitý aj čerstvý vzduch.

Skúste si na tento účel nájsť pokojné miesto v prírode a naplánovať s celou rodinou výlet v čo najväčšej pohode.

Uvidíte, že vám všetky spomenuté veci pomôžu zvládnuť situáciu oveľa lepšie.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights