sobota, 27 júla, 2024

🐶 Toto sú plemená psov, ktoré sa hodia do vašej domácnosti. Deti si ich zamilujú

Ak sa rozhodnete mať psa v byte alebo v dome, musíte si uvedomiť, že je to na niekoľko rokov a vyžaduje si to veľkú zodpovednosť. V prvom rade, je nutné, aby ste sa o domáce zviera vedeli náležite postarať. S tým je okrem iného spojená aj čistenie srsti na pohovke či častejšie umývanie podlahy od špinavých labiek. To možno u mnohých ľudí vyvoláva ďalšie obavy a preto začnú pochybovať, či stojí za to vziať si tohto domáceho miláčika do domu.

Plemená psov, ktoré sú vhodné do domácnosti

Dnes vám prezradíme, ktoré plemená psov budú pri upratovaní najmenej problematické. Ďalším dôležitým bodom je vôňa psa. Vo všeobecnosti sa neodporúča kompletne kúpať psa častejšie ako 1-2 krát mesačne. Stačí, ak mu umyjete labky a brucho po každej prechádzke. Aký je teda rozdiel medzi rôznymi plemenami?

Okrem toho, že každé plemeno je jedinečné, má odlišnú osobnosť a veľkosť, zdá sa, že niektoré psy sú vyrobené tak, aby ležali na posteli svojho majiteľa. Nevadia im papuče, pekné oblečenie a nikdy si nebudú vymieňať pohodlie za búdu na dvore.

 

Westhighlandský biely teriér

Psík so snehobielou hustou srsťou vôbec nepáchne, rovnako ako mačky. Toto domáce zviera si môžete priniesť aj do bytu. Je vynikajúcim spoločníkom pre celú rodinu, musí sa však často vyčesávať a strihať.

https://www.instagram.com/p/CBIkfY8hz1W/

 

Pudel

Mimoriadne inteligentní psi s hypoalergénnou srsťou tiež nie je cítiť.  Okrem toho, srsť pudla nevybledne, čo z nich robí ideálnych domácich miláčikov. Starosti s týmto plemenom sú minimálne, no netreba to podceňovať. Netreba zabúdať  na chodenie ku psiemu kaderníkovi a pravidelné vyčesávanie skučeravenej srsti.

https://www.instagram.com/p/CBJdq-jpnEU/

 

Dalmatínec

Síce má škvrny, ale je čistý. Výhodou tohto psíka sa stala jeho krátka srsť, o ktorú sa nemusíte často starať. Žiadne strihanie, huňaté labky a špina. Je ale pravda, že tento stredne veľký pes potrebuje dostatočne priestranné obydlie.

https://www.instagram.com/p/CBELXRfJgw7/

 

Papillon

Veselé psy s veľkými ušami. Sú to inteligentné a aktívne zvieratá. Vďaka ich srsti budú dobrými priateľmi pre alergikov.

https://www.instagram.com/p/CBGIF8NDDEp/

 

Basendži

Ideálny kandidát na bývanie v byte. Nielen preto, že má hladkú, krátku srsť a nevyžaduje si osobitnú starostlivosť, ale tiež preto, že toto plemeno psa nešteká. Spokojní tak budú nielen susedia, ale aj samotný majiteľ.

https://www.instagram.com/p/CA_LzVYhEx6/

 

Bez ohľadu na to, aké plemeno sa vám páči, musíte si uvedomiť, že domáce zviera je obrovská zodpovednosť, ktorú nemožno zvaliť na ostatných. A ak nie ste pripravení každý deň chodiť so psom na prechádzky, kŕmiť ho a starať sa o jeho zdravie, je lepšie, ak si žiadneho nezadovážite. Nemôžete si ho na chvíľu vziať a potom ho dať do útulku, pretože vám smrdí. Navyše, záleží na majiteľovi, ako je pes upravený.

 

zdroj:takprosto.cc

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights