TO musíte vidieť: 7 najčírejších jazier na Slovensku, ktorým dovidíte až na dno!

Dovolenková sezóna je už v plnom prúde a príchod teplých dní určite potešil nejedného človeka, ktorý rád cestuje. Ak ste dosť odvážny a aj napriek pandemickej situácii vycestujete za dovolenkou do zahraničia, určite si musíte na to pripraviť aj peňaženky.

Ak však patríte medzi tých, ktorí ostanú na Slovensku máme pre Vás zopár tipov na výlet. V tomto článku Vám predstavíme 7 najčistejších jazier na Slovensku, ktoré sú tak číre, že dovidíte na ich dno.

 

# 1 Jazierka lásky (obec Štrbské Pleso)

Toto unikátne miesto sa nachádza len niekoľko desiatok metrov od Štrbského plesa, ktoré je známym turistickým miestom. Jazierka lásky sa nachádzajú v hustom lese a ponúkajú súkromie svojim návštevníkom – zaľúbeným párom.

Niekedy sa tieto jazierka volali Štrbské rybníky a slúžili na odchov pstruhov. Za dobrého počasia Vám číra hladina rybníka odhalí aj Slovenský dvojkríž, ktorý sa nachádza na jeho dne.

https://www.instagram.com/p/By7OPB5oBEJ/

 

# 2  Šútovské jazero (obec Šútovo)

Šútovské jazero je vyhľadávanou rekreačnou oblasťou, ktorá oplýva westernovou atmosférov ako s filmov o Winnetouovi.

Dovedie Vás k nemu cesta medzi Ružomberkom a Martinom, ktorú určite neminiete. Toto jazero sa vyznačuje úchvatným tyrkysovým odtieňom no vzhľadom na jeho polohu musíte očakávať, že voda bude o čosi chladnejšia aj v letných mesiacoch.

 

# 3  Kaďa (obec Liptovský Ján)

Neďaleké okolie obce Liptovský Ján ponúka turistom miestnu raritu. Ňou je prírodný kráter, kde je dobudovaný bazén.

V Kadi vyviera liečivá geotermálna voda, ktorá má príjemnú teplotu 20 °C aj počas chladnejšej zimy. Tu si tak môžete užiť liečivý perličkový kúpeľ pod holým nebom úplne zadarmo!

 

# 4  Morské oko (Vihorlat)

V okrese Sobrance na východe Slovenska sa nachádza jazero, ktoré má jedno z najkrajších zátiší – Morské oko.

Niekedy sa mu hovorilo aj Veľké Vihorlatské jazero a jeho pôvod je ozaj unikátny. Morské oko je najväčšie sopečné zahradené jazero na Slovensku!

Môže sa však aj zaradiť k jedným z najčistejších slovenských jazier. Jeho tmavozelená farba Vás bezpochyby zaujme.

# 5  Jezerské jazero (obec Jezersko)

Tyrkysovo zelené jazero vzniklo prirodzeným zosuvom flyšových hornín. Jezerské jazero je napájané spodnou vodou a o odtok sa stará Jezerský potok.

Na cestu za priezračnou vodou sa vydajte z obce Jezersko odkiaľ sa tam dostanete rozhodne najjednoduchšie a najrýchlejšie!

# 6  Kráter (mesto Vyšné Ružbachy)

Kráter v kúpeľnom meste Vyšné Ružbachy neláka turistov iba svojou čírou vodou. Toto prírodné travertínové jazierko s geotermálnou vodou má priemer 20 metrov a hĺbku 3 metre. Je zaradený aj medzi chránené prírodné výtvory najmä vďaka kruhovému valu, ktorý je pre neho charakteristický. No pre silné exhalácie CO2 nie je kúpanie v tomto jazere odporúčané.

https://www.instagram.com/p/CBvvHhXA6G-/

 

# 7  Tatranské pleso (Vysoké Tatry)

Toto dychberúce video z Vysokých Tatier hádam obletelo celý svet. V ňom sa odvážni turisti rozhodli kráčať po ľade, ktorý sa vytvoril na jednom z tatranských plies v zime. Jazero je tak číre a jeho voda krištáľovo čistá natoľko, že to vyzerá akoby chodili vo vzduchu. 

 

Boli ste už niekedy na niektorom z týchto miest? Ak áno, pochváľte sa svojimi fotografiami v komentároch!

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “TO musíte vidieť: 7 najčírejších jazier na Slovensku, ktorým dovidíte až na dno!”