Pápež František chce opäť zjednotiť cirkev: “Ohováranie je horšie ako pandémia koronavírusu!”

Počas nedeľňajšej (6. september) bohoslužby vo Vatikáne opäť otvoril pápež František tému ohovárania. Opísal aj to, že ľudia, ktorí ohovárajú sú ako diabli snažiaci sa rozdeliť katolícku cirkev. Ohováranie podľa neho zatvára srdce komunity a jednotu cirkvi. Nie je to však po prvýkrát, keď sa takto radikálne na túto tému pápež vyjadril ako informuje CNN.

 

“Prosím, bratia a sestry, posnažme sa neohovárať. Ohováranie je horšie ako pandémia koronavírusu,” vyzýva pápež František. Ešte v roku 2016 smeroval podobné slová na kňazov a mníšky, ktorým odkázal aby nepodľahli pokušeniu šíriť fámy a podporovať tak “teror ohovárania”.

Podľa jeho slov si predtým ako budú o svojich bratoch a sestrách šíriť fámy, majú si radšej zahryznúť do jazyka. 

Tejto téme sa venoval aj v roku 2018, kde na Svätopeterskom námestí vo Vatikáne odkázal pútnikom, že ohováranie zabíja “pretože jazyk zabíja tak ako nôž”. Pandémia koronavírusu tak zmenila to ako to vo Vatikáne chodí a tak počas Kvetnej nedele odslúžil pápež omšu v prázdnom kostole. Po dlhých mesiacoch izolácie sa tak veriaci mohli na Svätopeterské námestie vo Vatikáne vrátiť koncom mája.

 

zdroj foto: commons   / cnn.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Pápež František chce opäť zjednotiť cirkev: “Ohováranie je horšie ako pandémia koronavírusu!””