Podľa prieskumu je väčšina ľudí odhodlaných sa plošného testovania zúčastniť

Mnohí nápad Igora Matoviča odsudzujú iní s ním zase súhlasia. Napriek tomu, že sa koalícia nakoniec rozhodla, že plošné testovanie bude dobrovoľné, záujem o neho prejavila väčšina Slovákov.

Najväčší strach pochádza z toho, že sa ľudia boja nakazenia sa priamo na testoch, ktorých realizácia je vraj nepremyslená. Prieskum od agentúry AKO pre Hospodárske noviny však “hovorí” niečo iné.

Premiér má radosť

Pilotné plošné testovanie začne už tento víkend na Orave a v Bardejove. Slovákom, ktorí na testy neprídu alebo si ich v tom čase nedajú spraviť v súkromnom laboratóriu, hrozí povinná karanténa.

Napriek negatívnym ohlasom na celú ideu Igora Matoviča však prieskum naozaj prekvapil a potešil aj jeho. “Výborný výsledok po troch dňoch verejnej diskusie. GRATULUJEM Slovensko. 72% ku 20%,” napísal na svoj Facebook ku grafu prieskumu. 

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10220671562951451

Respondenti nevedeli o sankciách

Prieskum bol vykonaný telefonicky od 19. do 20. októbra na vzorke 1000 respondentov. Tí teda nevedeli o fakte, že ak na test neprídete budete sankciovaný, čo predstavil premiér až na dnešnej tlačovke.

Podľa prieskumu sa tak až 44% opýtaných vyjadrilo “určite áno” na otázku či sa zúčastnia celoplošného testovania. Ďalších 28% sa vyjadrilo formulkou “asi áno”. Proti bolo dokopy 20% opýtaných, ktorí odpovedali “asi nie” a “určite nie”, zvyšní sa k tomu nevedeli alebo nechceli vyjadriť.

zdroj: slovensko.hnonline.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Podľa prieskumu je väčšina ľudí odhodlaných sa plošného testovania zúčastniť”