Čaká nás referendum a predčasné voľby? Podľa prieskumu to chce viac ako polovica Slovákov

Okrem Pellegriniho internetového hlasovania, dala TV Markíza vypracovať prieskum agentúry Focus, ktorého cieľom bolo zmapovať záujem o predčasné voľby. Podľa výsledkov prieskumu chce až 53,5 % Slovákov referendum, po ktorom by nasledovali predčasné voľby a zmena vlády. Úplný nesúhlas s referendom podporilo 39.9 % Slovákov. 

TV Markíza sa o podrobnostiach prieskumu vyjadrila: „Spomedzi celej populácie by určite chcelo referendum 28,5 percenta opýtaných. Skôr za je presná štvrtina opýtaných, skôr proti je 17,5 percenta a určite proti je 22,4 percenta. Odpovedať nevedelo 6,6 percenta respondentov.“

Medzi iniciátorov referenda patria politické strany Hlas-SD a Smer-SD. Podľa dostupných informácií už zbierajú oficiálne podpisy, pričom bolo spustené aj online hlasovanie, pod vedením Petra Pellegriniho. Jeho internetové hlasovanie však nebolo presné a hlasy proti referendu sa mali pripočítavať k hlasom za referendum.

 

Voliči politickej strany OĽaNO sú zásadne proti referendu, čo dokazuje výsledok, podľa ktorého až tri štvrtiny voličov tejto politickej strany by prípadné referendum nepodporilo. Čo sa týka ostatných politických strán, z politickej strany Sme rodina by referendum podporilo 16,8 %. Úplne proti prípadnému referendu by bolo 38,9 % z ich voličov. Z politickej strany SaS by bolo za referendum 13% voličov.

Najväčšiu podporu má referendum medzi voličmi politickej strany ĽSNS. Vysoké percento, až 65 % Kotlebovcov, by podporilo referendum, po ktorom by mohli prebehnúť predčasné voľby.

https://www.instagram.com/p/CIGmg3SH4pq/

zdroj foto : Igor Matovič Instagram / peter_pellegrini

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Čaká nás referendum a predčasné voľby? Podľa prieskumu to chce viac ako polovica Slovákov”