Od pondelka sa otvorí súkromná škola, ktorú navštevujú Matovičove dcéry. Spolumajiteľom je podnikateľ, ktorý pre Slovensko nakupoval antigénové testy!

Ešte včera sme Vám priniesli informáciu o tom, že v otázke otvárania škôl preberá od ministra školstva velenie samotný premiér Igor Matovič. Podľa jeho slov si tak minister nesplnil svoju úlohu a nevypracoval plán, ktorý by pomohol vrátiť deti do lavíc čím skôr. Branislav Gröhling tak plánoval otvoriť školy, ktoré by pretestovali 70% detí a ich zákonných zástupcov. Matovičov plán je taký, že od pondelka nastúpia do školy deti, ktoré sa otestujú. Tie, ktoré na testy nepôjdu budú pokračovať v dištančnej výučbe.

Spoločný menovateľ

„Možno to bude úsmevné, ale nemienim čítať denne štyri esemesky od mojich dvoch dcér, kedy konečne pôjdu do školy,“ poznamenal Matovič na včerajšej tlačovke. Oznámil aj to, že medzi otvorenými školami bude aj súkromná škola Besst v Trnave, ktorú navštevujú jeho dcéry. Kontaktoval ho priamo zriaďovateľ, že je ochotný testovanie uskutočniť vo vlastnej réžii. Spolumajiteľom firmy, ktorá túto súkromnú školu prevádzku je podnikateľ Peter Krajčovič.

Jeho meno figuruje aj vo firme Eurolab Lambda, ktorá pre Slovensko nakúpila 10 miliónov antigénových testov za 39,5 milióna eur bez DPH. Tento nákup kritizoval aj Robert Fico no to, že bol nákup predražený sa zatiaľ nepreukázalo

 

zdroj. domov.sme.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Od pondelka sa otvorí súkromná škola, ktorú navštevujú Matovičove dcéry. Spolumajiteľom je podnikateľ, ktorý pre Slovensko nakupoval antigénové testy!”