“Osamelý politický hlas v mori demagógie.”: Zuzana Čaputová sa objavila v zozname 100 svetovo najvplyvnejších žien magazínu Forbes!

V zozname najvplyvnejších žien sveta prestížneho magazínu Forbes sa objavila aj naša hlava štátu, Zuzana Čaputová. 100 významných žien v tomto zozname bolo z rôznych oblastí od politiky cez zábavný priemysel až po filantropiu či odvetvie technológii. Magazín označil Čaputovú za protikorupčnú aktivistku a právničku, s ktorej pomocou sa v roku 2018 uskutočnili protesty proti Robertovi Ficovi. Aj toto tak závažilo v jeho rozhodnutí odstúpiť z pozície premiéra po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. 

 

Zuzana Čaputová, “osamelý politický hlas v mori demagógie”, sa umiestnila na 83. priečke a predbehla aj fínsku premiérku Sannu Marin (85.). V zozname sa v oblasti zábavného priemyslu dostali známe mená ako Rihanna (69.), Beyoncé Knowles (72.) či Taylor Swift (82.). 30-ročná americká speváčka tak Čaputovú predbehla len o jednu priečku. Napríklad taká Kráľovná Alžbeta II. sa umiestnila na 46. priečke.

 

Zdroj: forbes.com

 

Ako prvá v zozname svieti nemecká kancelárka Angela Merkel, za ktorú nasleduje Christine Lagarde, prezidentka Európskej centrálnej banky. Top trojku uzatvára budúca viceprezidentka USA, Kamala Harris. Štvrtá priečka patrí Ursule von der Leyen, predsedníčke Európskej komisie, za ktorou nasleduje manželka Billa Gatesa, Melinda v oblasti filantropie.

 

Zdroj: forbes.com

zdroj: forbes.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on ““Osamelý politický hlas v mori demagógie.”: Zuzana Čaputová sa objavila v zozname 100 svetovo najvplyvnejších žien magazínu Forbes!”