sobota, 27 júla, 2024

Pre konflikt s Kollárom prišla o miesto námestníčka pre ošetrovateľstvo. Kollár však tvrdí, že výpoveď podala sama a nie kvôli nemu!

Určite si pamätáte na aféru s Kollárovými návštevami v Nemocnici sv. Michala v Bratislave.  Tam sa zotavoval po októbrovej dopravnej nehode, ktorá tiež vzbudila vlnu kritiky. Aj napriek zákazu mal Kollár v nemocnici akúsi výnimku a pravidelne ho navštevovali jeho známe. Práve kvôli návštevám, ktoré si svojvoľne chodili do sesterskej kuchynky či nenosili ochranné pomôcky, sa s Kollárom pochytila vrchná sestra. Pri hádke mala byť aj námestníčka pre ošetrovateľstvo, ktorá teraz prišla o prácu.

 

Nebola vyhodená ale odvolaná

V tomto spore sa riaditeľ nemocnice, Branislav Delej, vyjadril tak, že z neho nebude vyvodzovať žiadne dôsledky a nedôjde k žiadnemu vyhadzovu. No ako informuje portál cas.sk, zmeny aj napriek tomu nastali. „Námestníčka pre ošetrovateľstvo nebola vyhodená, ale odvolaná zo svojej pozície. Ide o manažérske rozhodnutie riaditeľa nemocnice, ktoré je výsledkom dlhodobých procesov. Sestričke bolo ponúknutých niekoľko alternatív, ktoré sa rozhodla neprijať, následne požiadala o ukončenie pracovného pomeru dohodou k 31. decembru 2020. Uvedené personálne zmeny nijakým spôsobom nesúvisia s hospitalizáciou p. Kollára,“ vysvetlil Petar Lazarov, hovorca ministerstva vnútra, pod ktoré nemocnica spadá.

 

https://www.instagram.com/p/CIjAS6rHgFC/

 

Na nemocnicu sa podal podnet

V súvislosti s touto udalosťou sa Nadácia Zastavme korupciu (NZK) rozhodla podať podnet na Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave a Ministerstvo vnútra SR. Podnet na Nemocnicu sv. Michala podávajú z dôvodu návštev, ktoré prijímal predseda NR SR, Boris Kollár. Riaditeľka nadácie, Zuzana Petková, tvrdí, že počas zákazu návštev v nemocniciach sa kvôli Kollárovým návštevám spáchali priestupky. Poskytovateľ zdravotnej starostlivosti tak od 30. októbra mala zabezpečiť zákaz návštev s jedinou výnimkou. Výnimkou malo byť návšteva kňazom za účelom pomazania ťažko chorých. Podľa vyhlášky boli zakázané aj návštevy umierajúcich pacientov. 

 

https://www.instagram.com/p/CIidnQRBEi3/

 

K celej situácii ohľadom vyhadzovu námestníčky pre ošetrovateľstvo sa vyjadril aj samotný Kollár. „Nie je to pravda. Pani námestníčka nebola pri našej hádke a nebola prepustená. Sama dala výpoveď a určite nie kvôli mne, čiže moja osoba nemá nič spoločné s jej vlastným odchodom,“ nechal sa počuť Boris Kollár. 

zdroj :tvnoviny.sk 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights