Známa Cestovka Firo-tour končí! Dôvodom je koronavírus. „Nie, nevzdali sme sa bez boja.“ píše na Facebooku

Medzi spoločnosti, ktoré sa kvôli obrovským nepriaznivým vplyvom koronavírusu nedokázali postaviť späť na vlastné nohy, patria aj mnohé cestovné kancelárie. Po mnohých úspešných spoločnostiach, dnes riaditeľ známej slovenskej cestovky, Martin Siekel, oznámil, že cestovná kancelária Firo-tour oficiálne končí. 

Cestovná kancelária Firo-tour na Slovensku podnikala neuveriteľných 20 rokov, počas ktorých sa jej darilo v oblasti poskytovania služieb v oblasti cestovného ruchu naozaj výborne. Denník N dnes inforoval, že cestovná agentúra vráti najneskôr do šiestich mesiacov prostriedky za všetky zakúpené dovolenky a vouchery klientom a tak nikto nepríde o svoje financie.

Poisťovňa Allianz – Slovenská poisťovňa bude zodpovedná za odškodnenie klientov v rámci riešenia škodovej udalosti. Poisťovňa to bude riešiť vrátením zaplatenej zálohy alebo uhradenej celej sumy zájazdu.

Hlavným dôvodom aktuálnej krízy je to, že poisťovňa cestovke neposkytla poistenie proti insolventnosti, bez ktorého nemôže podnikať. Siekel sa však vyjadril, že Fito-tour sa chce späť na trh vrátiť už budúci rok. Toto rozhodnutie odôvodnil tým, že spoločnosť už kontaktovala poiťovňu so žiadosťou o poskytnutie poitenia na budúci rok.

Marcel Siekel, riaditeľ spoločnosti, prezradil: „Koronakríza zasiahla nás všetkých. Niektorých viac, niektorých menej. Žiaľ, práve cestovný ruch to postihlo absolútne. Aj keď sme do poslednej chvíle verili a dúfali, že to zvládneme, dnes so vztýčenou hlavou prijímame porážku a vás všetkých s pokorou žiadame o pochopenie.

Prepáčte, že sme to nezvládli. Prepáčte a majte na nás pekné spomienky, tak ako na všetky dovolenky a výlety, ktoré sme spolu počas tých 20 úžasných rokov absolvovali.“ Riaditeľ dodal: „Prirodzene, po roku, v ktorom sme náhle zostali bez príjmu a s mnohými záväzkami, sme sa stali rizikovým produktom. Rozhodne nám nepomohli ani stratené peniaze po krachu hotelov v zahraničí. Všetko teda nasvedčovalo tomu, že ak nechceme ohroziť vaše financie, musíme konať rýchlo. Pokračovať ďalej by možno pôsobilo odvážne, no v aktuálnej situácii by to bolo z našej strany maximálne nezodpovedné.“

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Známa Cestovka Firo-tour končí! Dôvodom je koronavírus. „Nie, nevzdali sme sa bez boja.“ píše na Facebooku”