Dlhoroční manželia zomreli na COVID-19 v priebehu niekoľkých dní. Mohla za to jedna krátka návšteva

Mike a Carol Brunovco, ktorí boli manželmi takmer 60 rokov, zomreli na COVID-19 s odstupom iba 10 dní.

Ich syn varuje, že aj krátke návštevy, s preventívnymi opatreniami, ako sú negatívne testy a rúška – môžu byť počas pandémie nebezpečné. Presvedčil sa o tom po tom, čo jeho rodičia zomreli na vírus po rýchlej návšteve jeho a jeho sestry.

carol and mike brunoZdroj: JOE BRUNO

Joseph Bruno a jeho rodina, rovnako ako väčšina ľudí na svete, zmenili svoj život, aby sa ochránili pred šíriacim sa koronavírusom. Jeho rodičia, Mike a Carol Brunovci, zrušili svoje bežné rodinné stretnutia a svoje deti nevideli osobne aj napriek tomu, že nebývali ďaleko od seba. Namiesto toho sa s nimi rozprávali cez telefón alebo videohovor.

„Sme veľmi blízka talianska rodina, preto sme zvyknutí, že sa vidíme pomerne často, objímame sa a bozkávame, no museli sme sa toho vzdať,“ hovorí Joseph.

V novembri 2020 sa Joseph a jeho sestra rozhodli, že rýchla návšteva ich mamy bude v poriadku. Jeho sestra práve mala negatívny test na COVID-19 a pre istotu ešte ostala doma ďalšie tri dni. Joseph zvyčajne nikam nechodil, preto nemali žiadne obavy.

Brunova sestra jupriviedla do jeho bytu na pizzu a medzitým ostrihala bratove vlasy. Počas 40-minútovej návštevy mali na sebe rúška, neobjímali sa a preventívne otvorili okno. Ale o deň neskôr, 21. novembra, začala sestra prejavovať príznaky COVID-19. Hneď na to ich mali aj Joseph a ich matka Carol.

„Neobjali sme sa, mali sme na sebe rúška – mysleli sme si, že sme urobili všetko dobre,“ hovorí Joseph. „Ale do troch týždňov boli obaja naši rodičia preč.“

U Carol sa rýchlo vyvinula ťažká forma COVID-19 a bolo prepevezená do nemocnice, kde sa jej stav začal postupne zlepšovať. Po týždni išla domov a o dva dni neskôr bola späť v nemocnici a odviezli ju rovno na pľúcnu ventiláciu. Jej 80-ročný manžel Mike, ktorý so svojimi deťmi ani nestretol, sa taktiež nakazil a asi dva týždne po Carol odišiel do nemocnice, kde ho taktiež previezli na pľúcnu ventiláciu.

O deň neskôr Carol zomrela na COVID-19. Mike zomrel o deväť dní neskôr, 23. decembra.

„Moji rodičia boli manželia, ktorí nemali skutočne žiadne bohatstvo v tradičnom zmysle slova, ale mali dostatok lásky, ktorú rozdávali všetkým. Je to tragédia, že za tri týždne bola celá naša rodina práve zničená,“ hovorí Joseph.

Teraz Joseph zdôrazňuje, že akékoľvek návštevy, bez ohľadu na to, aké krátke alebo zdanlivo bezpečné sú, sú vždy rizikom.

„Keď si prezerám sociálne siete a vidím ľudí, ktorí majú domáce večierky, prestávam chápať, prečo si myslia, že sú imúnni,“ hovorí Joseph. „Desať dní som nemohol vstať z postele a to som zdravý, aktívny človek. Tento vírus jednoducho nerobí rozdiely a dokáže skutočne zaútočiť brutálnym spôsobom. “

A dodáva, že ľudia by si mali uvedomiť, že „ak máte člena rodiny, ktorý skončí v nemocnici, nemôžete ho ani vidieť, ani byť po ich boku. Nemohli sme sa s nimi vôbec rozlúčiť.“

carol and mike bruno
Carol and Mike Bruno
| CREDIT: JOE BRUNO

 

Zdroj: health.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Dlhoroční manželia zomreli na COVID-19 v priebehu niekoľkých dní. Mohla za to jedna krátka návšteva”