Slovák s koronavírusom zomrel po tom, čo vyskočil z nemocničného balkóna vo Vranove nad Topľou

Krátko pre polnocou bolo v nemocnici vo Vranove nad Topľou poriadne rušno. Jeden z hospitalizovaných pacientov sa v noci rozhodol vyskošiť z balkóna na druhom poschodí. Pacientovi bol diagnostikovaný koronavírus, na základe ktorého bol hospitalizovaný v nemocnici vo Vranove nad Topľou, kde bol liečený jeho miernejší priebeh ochorenia.

Pre noviny.sk sa hovorca nemocníc Svet zdravia, Tomáš Kráľ, vyjadril: „Hospitalizovaný pacient vyšiel pred polnocou na spoločný balkón a vyskočil.“ Pacient mal 67 rokov a ležal na covidovom oddelení s miernymi prízkami ochorenia.

 

Podľa pacienta, ktorý s ním ležal na oddelení, ale aj podľa zdravotníckeho personálu, sa správanie pána nevymykalo z normálu a nič nasvedčovalo tomu, že by chcel spáchať samovraždu. Prípad je aktuálne riešený políciou, ktorá ho prešetruje ako trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Jedným z dôvodov tohto tragického rozhodnutia mohol byť aj zlý psychický stav, ktorý môže vznikať aj kvôli dlhému odlúčeniu od rodiny či kvôli zhoršujúcemu sa stavu vývoja koronavírusu na Slovensku. Vláda sa krátko po Novom roku rozhodla zaviesť nové opatrenia, ktoré majú zmierniť naozaj kritický stav v slovenských nemocniciach.

Situácia na COVID oddeleniach je vo viacerých slovenských nemocniciach kritická. Vážnu situáciu, na ktorú doplácajú najmä chorí pacienti zachytáva aj video, ktoré uverejnilo Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky na svojom oficiálnom facebookovom účte.

Medzi smutnými zábermi ťažko chorých pacientov sa vo videu objavujú konšpirátori, ktorí aj napriek vážnemu neľahkému vývoju koronavírusu na Slovensku dokážu popierať vážnosť situácie spojenej s COVID-19.

 

Zdroj: noviny.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Slovák s koronavírusom zomrel po tom, čo vyskočil z nemocničného balkóna vo Vranove nad Topľou”