sobota, 27 júla, 2024

Inštaláter mi vždy hovoril: „Pridaj do tejto rúry lyžicu soli“ Tieto nápady sú proste úžasné

Kedysi bola soľ považovaná za drahú komoditu. Kvôli jej nedostatku dochádzalo k nepokojom a vojenským konfliktom.

Dnes je soľ každodennou potravinou, ktorú používame takmer pri každej príprave raňajok, obedov a večere. A hoci sa spolu s cukrom čoraz častejšie nazýva „biela smrť“, nie je nutné ju okamžite zatracovať!

Lacná a absolútne neškodná soľ nám môže priniesť mnoho výhod aj v každodennom živote. Dnes si povieme o niektorých nezvyčajných spôsoboch využitia bežnej kuchynskej soli na umývanie, čistenie či osobnú hygienu.

  1. Umývanie okien v dome aj automobile

Rozpustite si 2 polievkové lyžice v 3 litroch teplej vody. Týmto roztokom môžete umývať okná či dokonca odstrániť odolné škvrny na nábytku.

поваренная соль применение в быту

  1. Jednoduché pranie

Na ochranu odevu pred zrazením a vyblednutím pridajte do práčky trochu soli. Pomocou soli a vody môžete odstrániť škvrny od červeného vína. Zmes absorbuje víno a oblečenie už len stačí dôkladne utrieť obrúskom alebo kefou.

поваренная соль в быту

  1. Pri bolesti zubov

Ak trpíte bolesťami zubov, rozpustite si trochu soli v teplej vode a vypláchnite ústa. Skôr ako tak urobíte, poraďte sa so svojím lekárom. Ak nemáte k dispozícii žiadnu zubnú pastu, môžete ju nahradiť zmesou soli a sódy v rovnakých pomeroch.

морская соль в быту

  1. Eliminácia potenia chodidiel

Môžete si robiť vodné kúpele so soľou. K tomu si do 8 litrov vody pridajte 3 polievkové lyžice soli a štvrtinu toaletného mydla. Táto procedúra eliminuje potenie a nepríjemný zápach chodidiel. Zároveň však môže vysušiť pokožku, preto je vhodné použiť hydratačný krém na nohy.

применение соли в быту

  1. Nepríjemný zápach v rúre

Po príprave rýb vám v rúre zostal nechcený zápach? Čo robiť? Ako to napraviť? Pomôže vám soľ so škoricou. Do rúry nasypte trochu tejto zmesi a na chvíľu ju zapnite. Len pár minút po zohriatí zmizne akákoľvek nepríjemná vôňa.

применение соли для ванн

  1. Čistenie striebra a medi

Váš prsteň začal opäť nadobúdať tmavý odtieň? Zmiešajte si ocot so soľou a potrite tým všetky kovové predmety. Budete prekvapení, ako sa začnú lesknúť.

соли свойства и применение

  1. Upchatý drez

Ak chcete prečistiť umývadlo, najmä to v kuchyni, nasypte do odtoku soľ a zalejte ho vriacou vodou. Po niekoľkých sekundách uvidíte, že voda dokonale odteká a znečistenie je minulosťou. Tento zlepšovák môžete použiť aj na toalete.

5 способов применения соли

  1. Peeling na kožu

Zmiešajte si kamennú soľ s levanduľovým éterickým olejom. Naneste zmes na tvár a potom ju opláchnite vodou. Ide o výborný peeling – olej zmäkčí pokožku a soľ jej vráti žiarivý vzhľad a jemnosť.

применение соли в лечебных целях

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights