Viac ako 40 starostov sa vzbúrilo. Víkendové testovanie NEBUDE! Pridajú sa aj ďalší?

Nedávno sme Vás informovali o tom ako starosta obce Dvory nad Žitavou “vypovedal poslušnosť súčasnej vláde”.

Branislav Becík však avizoval, že o tejto téme diskutoval aj s inými starostami, ktorí zrušenie testovania zvažujú tiež. Premiér Igor Matovič mu však pohrozil, že jeho konanie hraničí z trestným činom. Podľa najnovších správ ho tak nasledovalo 40 starostov obcí na Hornej Nitre. Problém však nastáva v tom, že odberné miesta v okresných mestách nápor nezvládnu.

 

Podľa informácii TV Markíza sa po stretnutí 40 starostov dohodlo, že víkendové testovanie realizovať nebudú.

Chýbajú im zdravotníci, ktorí pracujú na plný úväzok v nemocniciach alebo potrebujú oddych po druhej dávke vakcíny.

Ďalší problém, ktorý brzdí otvorenie odberných miest v 40-tich samosprávach okresu Prievidza je nedostatok administratívnych pracovníkov.

Ľudia však na cestu do práce potrebujú stále aktuálnejšie výsledky antigénových testov čo vzhľadom na túto situáciu bude problém.

 

Obyvatelia nemôžu byť rukojemníci

Cez víkend by malo byť v Prievidzi otvorených 17 odberných miest, ktorých odhadovaná kapacita je približne 11 000 ľudí.

“Tieto kapacity nebudú stačiť, pretože celý okres má 130 000 obyvateľov, je jasné, že budeme musieť uprednostňovať alebo riešiť situáciu koho otestujeme a koho nie.

Určite je to veľmi nemilá situácia, do ktorej sa dostávame ale keďže naozaj to testovanie zabezpečuje mesto Prievidza, rozhodli sme sa uprednostniť našich obyvateľov,” ozrejmila primátorka Prievidze, JUDr. Katarína Macháčková.

Nakoniec tak prejavila aj svoje zhrozenie a tvrdí, že ”obyvatelia nemôžu byť rukojemníci”.

 

Branislav Becík sa už na sociálnej sieti pochválil, že financie, ktoré by putovali na “zbytočné testovanie” investoval niekde inde. Ako avizoval, nakúpil pre miestnych seniorov vitamíny a respirátory FFP2.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Viac ako 40 starostov sa vzbúrilo. Víkendové testovanie NEBUDE! Pridajú sa aj ďalší?”