Varovanie guvernéra z ostrova Bali: nekultúrni turisti budú vyhodení z ostrova!

Každý rok chodia milióny turistov hľadať nové skúsenosti do rôznych krajín sveta.

Bohužiaľ, nie všetci rešpektujú tradície a historické hodnoty štátov, ktoré sa rozhodnú navštíviť. Niet preto divu, že sa pre turistov po celom svete zavádzajú stále väčšie obmedzenia a zákazy.

Mladý pár z Českej republiky, ktorý dovolenkoval na Bali, sa rozhodol natočiť zábavné (aspoň pre nich) video.

Sabina Doležalová zverejnila na svojom Instagramovom účte krátke videá, na ktorých jej priateľ špliecha jej „pozadie“ pomocou vody zo posvätného prameňa.

Nepochopiteľný incident sa odohral na území hinduistického chrámu. Vo videu Zdeněk Slouka strieka vodu na zadok svojej priateľky, smeje sa a hovorí: „No tak, posväť ma!“

Sabina však neočakávala, že na ich vtipe sa budú smiať len oni dvaja.

Balijská dizajnérka Niluh Jelantiková bola jednou z prvých, ktorá vyjadrila svoje pobúrenie nad týmto vandalizmom.

Video fitnesky uverejnila na svoj Instagram a napísala: „Bali zomrie, ak sa nedokážeme chrániť a nedokážeme selektívne pristupovať k určitým typom turistov, ktorí navštívia tento ostrov.“

Na profiloch oboch protagonistov sa objavilo mnoho negatívnych a odsudzujúcich komentárov.

„Odkiaľ pochádzajú títo grobiani a barbari?“

„Hrozné správanie.“

„V Thajsku by ste za to boli poslaní do väzenia.“

Krátko nato bol párik nútený nahrať nové video. Mladí Česi sa v ňom ospravedlnili Balijčanom a povedali, že nechceli nikoho uraziť:

„Je nám veľmi ľúto včerajšieho videa, znesvätili sme svätý chrám a svätú vodu v Ubude, bez toho, aby sme o tom sami vedeli.“

Avšak krajania Sabiny a Zdeněka napísali, že klamú. Podľa komentárov k videu, veľmi dobre vedeli, že toto miesto je posvätné.

Niektorí používatelia upozornili na to, že aj keď ste ateista, nedáva vám to právo správať sa neslušne a urážať vieru iných ľudí.

Na vyriešenie konfliktu, mestské úrady zorganizovali stretnutie predstaviteľov domorodého obyvateľstva regiónu, kostola a miestnych obyvateľov.

Doležalová a Slouk sa osobne kajali a ospravedlňovali, po čom všetky strany vyhodnotili konflikt za vyriešený.

Čo si myslíte o takomto správaní turistov?

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Varovanie guvernéra z ostrova Bali: nekultúrni turisti budú vyhodení z ostrova!”