sobota, 27 júla, 2024

Homosexuálny pár našiel v metre opustené dieťa, ktoré im navždy zmenilo život

Existuje mnoho spôsobov, ako sa stať rodičom, ale jedným z najneočakávanejších musí byť nájdenie opusteného dieťaťa. To sa stalo Peterovi a Dannymu počas jednej jazdy metrom v New Yorku. Ich príbeh nám pripomína, že ak sa niečo má stať, vesmír si nájde cestu.

Radi by sme vám predstavili mimoriadny príbeh o tom, ako sa dvaja muži stali rodičmi tým najneobvyklejším možným spôsobom.

Jazda metrom v New Yorku navždy zmenila Peterovi a Davidovi život

 

Bolo to 28. augusta 2000. Okolo 22:00 sa Danny Stewart ocitol na stanici metra v New Yorku. Meškal na večeru so svojím partnerom Peterom Mercuriom, a tak sa mu rozhodol zavolať z telefónnej búdky. Peter čakal ospravedlnenie za to, že mešká na večeru, no Dave mu oznámil niečo iné. „Našiel som dieťa!“

David našiel chlapca na zemi pri stene a bol zmätený, prečo by tam niekto nechával dieťa.

Po zistení, že dieťa bolo opustené, zavolal David políciu a oznámil im, že dieťa našiel. Hneď keď David zavolal Peterovi, aby mu o tom povedal, objavila sa polícia a ich životy už nikdy neboli také ako predtým.

Dieťa bolo zdravé a bolo umiestnené do systému pestúnskej starostlivosti

Po príchode polície odviezli dieťa na kontrolu do nemocnice a po výpovedi Dannyho pokračovali ďalej vo svojich životoch. Dieťa bolo v dobrom zdravotnom stave a bolo umiestnené do systému pred-adoptívnej pestúnskej starostlivosti.

Po 6 týždňoch dostal Danny telefonát z administratívy pre detské služby, aby sa zúčastnil pojednávania na rodinnom súde a svedčil o tom, ako našiel dieťa. Po vypovedaní sudca požiadal Dannyho, aby zostal na celé pojednávanie. Danny súhlasil a potom, čo polícia vypovedala, sa sudca z ničoho nič spýtal Dannyho. „Mali by ste záujem o adopciu tohto dieťaťa?“

S adopciou dieťaťa váhali

Napriek tomu, že Danny odpovedal sudcovi „áno“, rozhodnutie adoptovať si dieťa s jeho partnerom malo vplyv na ich vzťah. Nemali veľa peňazí, bývali so spolubývajúcou a v ich byte bolo veľmi málo miesta. To všetko ich prinútilo zamyslieť sa, či bude adopcia dieťaťa tou správnou voľbou.

Napriek tomu, že ani jeden z nich nebol pripravený na rodičovstvo, po návšteve dieťaťa v detskom domove sa okamžite rozhodli. Uvedomili si, že to skutočne dokážu. Potom sa začal proces adopcie a oni sa začali pripravovať na privítanie chlapčeka do svojich životov.

Pár sa obával, že proces adopcie dieťaťa bude komplikovaný. Sudca ich však ubezpečil, že to nebude nič zložité. 20. decembra sa zúčastnili ďalšieho súdneho pojednávania, kde oznámili svoj úmysel adoptovať si dieťa. Ten istý sudca sa ich opýtal, či by chceli mať dieťa na sviatky doma. Pár zostal ohromení, pretože nečakal, že sa všetko stane tak rýchlo, ale 22. decembra si vyzdvihli Kevina z agentúry pestúnskej starostlivosti.

Napísali knihu s názvom Our Subway Baby

Inšpirovaný tým, ako zázračne vstúpilo dieťa do ich životov, vytvoril Peter pre deti obrázkovú knihu s názvom Our Subway BabyKevin si nebol vedomý, že je to príbeh o ňom. Akonáhle sa tak stalo, bol na svojich rodičov veľmi hrdý a vzal knihu do školy, aby ju ukázal svojim rovesníkom.

Kevin je dnes 20-ročný študent na vysokej škole

Dnes je Kevin 20-ročný chlapec, ktorý študuje informatiku a matematiku. Je vysoký viac ako 1,8 m a rád hrá ultimátne frisbee a behá maratóny. Kevin sa tiež naučil hrať na gitaru a klavír, a podľa rodičov je láskavý, a veľmi empatický. Rodina spolu trávi veľa času v prírode, navštevujú národné parky a vykonávajú rôzne outdoorové aktivity.

Zdroj

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights