sobota, 27 júla, 2024

V akom mesiaci sa nemôžete vziať? Podľa múdrosti našich babičiek je práve tento mesiac najhorším…

Prečo niektoré zosobášené páry žijú šťastným a pokojným životom, zatiaľ čo iné sa po roku manželstva rozvádzajú? Naši predkovia verili, že manželstvo sa vytvára v nebi. Preto nie je prekvapením, že nepriaznivý dátum uzatvorenia sobáša vo väčšine prípadov vedie k rozvodu.

Existuje rôzne povery a mýty týkajúce sa manželstva, kedy by sme sa mali či nemali zosobášiť alebo kedy je ten najlepší čas na sobáš. Každý pár sa sám rozhoduje o tom, či týmto názorom a odporúčaniam bude veriť a riadiť sa podľa nich. My vám prezradíme, ktorý mesiac je najpriaznivejší na uzatvorenie manželstva.

Február Podľa ľudových legiend je február jedným z najlepších mesiacov na svadbu. Predpokladá sa, že ak v svadobný deň udrú silné mrazy, novomanželia sa budú navzájom silno milovať.V dávnych letopisoch bol február nazývaný mesiacom svadby. Najpriaznivejšie obdobie pre svadbu vo februári je čas fašiangov.Najnepriaznivejší deň pre svadbu je trochu nezvyčajne daný na Valentína. Pre pravoslávnych veriacich je to predvečer stretnutia Pána a čas na modlitby.

Apríl Druhý jarný mesiac sľubuje divoký, no zároveň pokojný rodinný život, niečo ako horská dráha. Páry, ktoré sa zosobášia v apríli, môžu vo svojom spoločnom živote zažívať auru nestálosti. Aprílové počasie je často premenlivé a nepredvídateľné. To isté môže nastať aj vo vašom manželstve.Aby ste zabránili negatívnemu vplyvu tohto mesiaca, stojí za to venovať veľkú pozornosť vašim pocitom. Nenechajte ich vyhasnúť, len tak získate lásku na celý život. Ak to chcete urobiť, odporúčame, aby ste spolu s partnerom strávili napríklad víkend v romantickom prostredí.

Jún Z dávnych čias bolo známe, že jún sľubuje blahobyt. Dokonca aj tie páry, ktoré majú problémy vo svojich vzťahoch, sa postupom času zblížia a všetko vyriešia. Od manželských párov, ktoré sa zosobášili v júni, môžete často počuť, že ich city sa v priebehu rokov prehĺbili a nevedia si predstaviť svoj život jeden bez druhého.

August August prináša nevestám a ženíchom veľkú a silnú lásku. V týchto vzťahoch sa nachádzajú silné spomienky na prvé stretnutie oboch partnerov. Mali by si uchovávať všetky svoje fotky v rodinných albumoch, aby si zakaždým, keď si k sebe ľahnú počas zimného večera, mohli zaspomínať na pekné okamihy zo spoločného manželstva.

September Väčšina svadieb z dávnych čias sa odohrávala práve v tento mesiac, keď už bola úroda zozberaná, práca na boli bola ukončená a ľudia sa tak mohli s čistým svedomím venovať oddychu a zábave.Svadba v septembri sľubuje manželský pokoj, stabilitu a spoľahlivosť. Nezáleží na počasí,

urobte si svadbu s útulnou a romantickou atmosférou, s dotykom tepla skutočného rodinného krbu.Okrem toho, na svadobnom stole bude veľa čerstvej zeleniny a ovocia, keďže september je obdobie zberu úrody. Medzi mínusmi septembrovej svadby je nepredvídateľnosť počasia. Ráno môže pršať a na obed vás potešia teplé slnečné lúče.

Október Svadba v októbri sľubuje bohatstvo, no ide skôr o výsledok dlhodobej práce a usilovnosti. Manželia, ktorí sa vzali v tomto mesiaci, by si mali zapamätať to, že starostlivosť jeden o druhého a túžba pomôcť milovaným im pomôže pri budovaní silného a spoľahlivého manželstva.

DecemberSvadba v decembri prináša novomanželom veľa dobrého. Decembrové manželstvo bude šťastné a dlhé. Láska tohto páru bude rokmi silnieť a nezhody sa im budú vyhýbať.Výber mesiaca prináša novomanželom možnosť mať rodinu plnú detí. Manželom, ktorí chcú mať veľkú rodinu, odporúčame naplánovať si svadbu na posledný mesiac v roku.

Toto sú mesiace, kedy by ste si nemali plánovať svadbu

Január Manželstvo uzavreté v januári môže priniesť jednému z manželov nečakanú udalosť v podobe ovdovenia. Preto by mali byť obaja partneri jeden k druhému pozorní a nebáť sa konfliktných situácií. Všetko sa dá vyriešiť vzájomnou komunikáciou. Majte sa na pozore a nezabúdajte ani na starostlivosť o svoje zdravie.

MarecTento mesiac si od seba sľubuje časté a dlhotrvajúce odlúčenie oboch partnerov. Aby ste zabránili negatívnemu vplyvu marca, prehodnoťte váš život a pokúste sa robiť spoločne čo najviac vecí. V prípade, že je vaša práca spojená s častým cestovaním, z času na čas vezmite so sebou aj vášho partnera, keďže všetci vieme, že je potrebné, aby sa jeden z vás staral aj o spoločnú domácnosť.

Máj Už od nepamäti ide o najnepriaznivejší mesiac na svadbu: „Kto sa v máji oženi, ten bude sto rokov trpieť.“ Takmer nikto nevie, s čím súvisí táto pranostika. Pravdepodobne je to skutočnosť, že máj je mesiac najdôležitejších poľnohospodárskych prác a bolo neprípustné, aby sa počas neho uskutočňovali rôzne oslavy.

Okrem sejacích prác mali starí Slovania ďalší dôvod na to, aby v máji neorganizovali svadby. V strede mesiaca na 11. deň si uctievali pamiatku svojich predkov – rituál vzkriesenia uctievania mŕtvych. Je jasné, že nebol čas na oslavy takéhoto druhu.

V numerológii je máj spojený s číslom 5. Je stelesnením putovania a nezávislých rozhodnutí, ktoré sú mierené len na vlastné blaho, to znamená, že manželstvo uzavreté v máji bude podľa numerologických ukazovateľov neharmonické.

Moderné páry zvyčajne neveria na podobné predzvesti, no pravdou je, že máj v Rusku zaznamenal najnižší počet sobášov, zatiaľ čo napríklad v USA zažil veľký boom. Svadby v tomto mesiaci sú obľúbené aj v mnohých európskych krajinách.

Júl Manželstvo, ktoré bolo uzavreté v júli, môže priniesť manželom rovnakú dávku šťastia ako aj nepriazne. Môžeme povedať, že tento mesiac je takou zlatou strednou cestou. Júl otvára druhú polovicu roka, preto sa zdá, že je uprostred. Z tohto dôvodu vnáša do života novomanželov podobnú energiu.

Znamenia sú síce dôležité, no ani vhodná voľba dátumu svadby nezaručuje silné manželstvo. Vzorec pre šťastný rodinný život je vzájomná láska a harmónia v intelektuálnej, duchovnej ale aj sexuálnej sfére.

Len potom môžno s istotou povedať, že vaše manželstvo bude úspešné, bez ohľadu na to, v akom mesiaci sa rozhodnete zobrať brať.

zdroj:takprosto.cc

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights