sobota, 27 júla, 2024

Podarilo sa jej zachrániť opustenú srnku a jej pes sa stal jej pestúnkou. Úžasné priateľsvo je ako z rozprávky

Čo nemilovať na nemeckých ovčiakoch? Sú fantastickými spoločníkmi a často sú chválení za svoju nebojácnosť. Je toho málo, čo sa tieto superinteligentné šteňatá nedokážu naučiť, ak majú výcvik v správnom veku.

Sú tiež známi svojou pripravenosťou zasiahnuť a pomôcť v núdzi od ľudí až po zvieratá. Jeden konkrétny nemecký ovčiak sa však dostal na titulky pre jeho inšpirujúce nové puto s iným zvieraťom.

https://www.instagram.com/p/BHu-aUUBS9t/?utm_source=ig_web_copy_link

Sarge, 9-ročný nemecký ovčiak, žije v dome v Ohiu, obklopený prírodou. Lesy všade naokolo sú domovom všetkých druhov voľne žijúcich živočíchov, najmä jeleňov. Sarge žil celkom normálnym životom, až kým sa všetko náhle nezmenilo, keď jeho mama priviedla domov osirelé srnča menom Buckwheat.

Keď sa Cheryl Stephen rozhodla priviesť domov osirelého srnčeka, ktorého našla ležať uprostred cesty, nebola si istá, ako Sarge zareaguje. Na jej prekvapenie však Sarge okamžite zakročil, aby sa stal dočasným opatrovateľom srnčeka.

https://www.instagram.com/p/96_2y9q9IN/?utm_source=ig_web_copy_link

,,Niečo sa v ňom zlomilo a on sa okamžite začal starať o srnčeka. Chcel byť zapojený do všetkých krokov Buckwheatovej starostlivosti. Vzal na seba úlohu strážcu. Žiadny iný pes nemal povolený prístup k jeho malému kamošovi.“

Buckwheat bol viac než šťastný a prijal Sargeho ako svojho náhradného otca. Keď sa srnček naučil používať svoje tenké nohy, Sarge sa trpezlivo a pomaly pohyboval popri ňom, povzbudzoval ho, aby skúmal všetko okolo seba a zároveň ho chránil pred akýmkoľvek nebezpečenstvom.

https://www.instagram.com/p/93pDuxK9HN/?utm_source=ig_web_copy_link

Nakoniec sa Sarge musel s Buckwheat rozlúčiť, keď nastal čas. Buckwheat bola vypustená späť do voľnej prírody, aby mohla žiť svoj život, ale to nebol koniec jeho dní opatrovníctva.

O Sargeho výnimočných rehabilitačných schopnostiach sa začalo hovoriť v meste v čase, keď Buckwheat vypustili späť do voľnej prírody a Cheryl bola kontaktnou osobou, kedykoľvek niekto narazil na osirelého alebo zraneného srnčeka.

Keď sa jeho majitelia dozvedeli o jeho súcitnej stránke, začali ho pravidelne zoznamovať so zvieratami, ktoré zažili ťažké časy. Najčastejšie ide o srnčatá, ktoré potrebujú zvýšenú starostlivosť. Toto je Sargeho práca a očividne je na to hrdý!

https://www.instagram.com/p/9yH1LJK9GI/?utm_source=ig_web_copy_link

Cheryl tiež pochválila Sargeho za jeho ochranárske vlastnosti. ,,Keď vojdem do dverí a nesiem malého srnčeka, Sarge sa pustí do akcie. Chce ich skontrolovať a bude ich zúfalo ovoniavať, kým nezistí, v akom stave sú. Srnčatá sú priťahované k Sarge a cítia sa v jeho prítomnosti bezpečne.“

Zdroj

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights