Veterán z druhej svetovej vojny sa stretáva s láskou svojho života

Toto je jeden z tých príbehov, ktoré nám pripomínajú silu prvej lásky. Bez ohľadu na to, koľko času ubehne a čo život prinesie, ten človek, vďaka ktorému ste prvýkrát pocítili motýle v bruchu, bude mať vždy špeciálne miesto vo vašom srdci.

KT Robins je 97-ročný veterán z druhej svetovej vojny, ktorý náhodou slúžil v malom francúzskom meste Briey, v roku 1944. Vtedy prvýkrát zbadal úžasnú mladú dámu menom Jeannine Ganaye. Teraz roky po tom, čo sa prvýkrát stretli a zamilovali sa do seba, sa pár opäť stretol.

Dojemné stretnutie, ktoré roztopilo srdcia nielen Francúzska a Ameriky, ale celého sveta, sa odohralo v domove dôchodcov, kde teraz Jeannine trávi svoje dni.

Všetko sa to začalo, keď sa Robinson rozhodol podeliť o svoj príbeh so skupinou francúzskych novinárov. Povedal im, ako pred 75 rokmi potreboval niekoho, kto by mu vypral oblečenie, keď slúžil vo Francúzsku a Jeannine mu veľmi rada podala pomocnú ruku.

Spomína, ako sa bezhlavo zaľúbil do krásnej dámy v momente, keď ju zbadal.. Žiaľ, musel opustiť jej mesto a vydať sa na východný front. „Povedal som jej, že sa možno vrátim a vezmem si ju, ale nestalo sa tak,“ uviedol Robbins francúzskej televízii France 2.

„Keď odchádzal, plakala som, samozrejme, bola som veľmi smutná,“ dodala Jeannine, ktorej priezvisko je teraz Pierson. ,,Priala som si, aby sa po vojne nevrátil do Ameriky.“

Jeannine dúfala len v to, že sa jej láska po skončení vojny vráti. Bohužiaľ sa to nikdy nestalo, takže sa rozhodla pokračovať vo svojom živote bez neho. Nakoniec sa vydala a mala päť detí.

Robbins sa vrátil do Ameriky a našiel lásku so svojou manželkou Lillian. Obaja boli manželmi 70 rokov a obaja spolu pracovali v železiarstve v Mississippi. Lillian zomrela v roku 2015 vo veku 92 rokov.

To, čo mal Robbins v tom čase vo Francúzsku, bola jeho náklonnosť k Jeannine a jej stará čiernobiela fotografia. Naozaj si nemyslel, že ju ešte niekedy stretne.

Keď sa stretol s francúzskymi novinármi, mal pri sebe svoju fotografiu. Na 75. výročie dňa D bol po toľkej dobe opäť vo Francúzsku. Keď sa rozprával s novinármi, spýtal sa ich, či by mu mohli pomôcť nájsť Jeannininu rodinu, pretože veril, že už nežije. Novinári však urobili svoju prácu a podarilo sa im vystopovať Robbinovu prvú lásku. Domov, v ktorom bývala, sa nachádzal len 43 kilometrov od jej rodného mesta.

Keď mu povedali, že sa s ňou opäť stretne, „je nažive a čaká na teba,“ srdce veterána poskočilo. Moment, keď sa videli, bol magický. Zdalo sa mi, akoby neprešla ani sekunda od posledného rozhovoru. ,,Vždy som ťa miloval. Nikdy si sa nedostala z môjho srdca,“ povedal Robbins Jeannine.

Keď jej ukázal fotku, ktorú si nechal celé tie roky, začali obaja plakať. Jeannine sa ho musela opýtať, prečo sa po ňu nikdy nevrátil. Ale život je niekedy nepredvídateľný a veci nie vždy dopadnú tak, ako očakávame.

Zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Veterán z druhej svetovej vojny sa stretáva s láskou svojho života”