Tenisky periem práčke a používam tento trik. Sú omnoho čistejšie ako by som to robila normálne

Pre mnohých ľudí sa pranie topánok v práčke stalo bežnou činnosťou.

Sledovali ste niekedy, čo sa deje s vecami počas procesu prania? Keď sa dostanú do bubna práčky, sú vystavené obrovskému zaťaženiu. Pridajte k tomu dlhodobé vystavenie vode, vysokej teplote a neustálym vibráciám. Je logické, že sa topánky rýchlo opotrebúvajú. Existuje však šetrnejšia metóda – vertikálne pranie.

Jemné pranie topánok v práčke so šnúrkami

Najprv musíte pripraviť topánky na samotné pranie. Z povrchu a podrážok opláchnite prach a nečistoty, vytiahnite vložky. Potom vytiahnite šnúrky z prvých dvoch párov otvorov.

Umiestnite topánky do bubna práčky na podrážku. Pri držaní šnúrok zatvorte dvierka práčky tak, aby konce šnúrok zostali vonku. To udrží topánky počas celého procesu v jednej polohe.

Nastavte najrýchlejší režim a doplňte ho oplachovaním. Určite použite aviváž, ktorá nielen že osvieži obuv, ale aj urobí materiál mäkším.

Potom topánky zaveste, aby vyschli. Najlepšie je to urobiť vonku alebo na dobre vetranom mieste.

Výhody vertikálneho prania

Keď sú topánky v jednej polohe a nelietajú po celom bubne, tým pádom sa neničia. Okrem toho sa zbavíte nepríjemného hluku z práčky.

Mimochodom, spolu s teniskami môžete do práčky vložiť aj ďalšie veci, ktoré sa dajú prať: koberčeky alebo papuče, avšak nie spodnú bielizeň!

Niektoré topánky nemajú šnúrky. V takom prípade k nim skúste priviazať lano. Potom je postup prania rovnaký.

 

Zdroj: sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Tenisky periem práčke a používam tento trik. Sú omnoho čistejšie ako by som to robila normálne”