Tip: Ako spať s otvoreným oknom v lete bez toho, aby vás otravovali komáre? POMÔŽE TENTO TRIK

V lete sú naše okná zvyčajne neustále otvorené dokorán. Obzvlášť príjemné je to večer, keď horúci deň vystrieda chladnejšia noc. A hoci sú okolo okien nainštalované sieťky proti komárom, komáre či iní menší hmyz si stále dokáže nájsť nejaké medzery.

Nakoniec to skončí tak, že polovicu noci musíte loviť bzučiace monštrum. Ako teda spať pri otvorenom okne bez toho, aby ste si domov priviedli nechcený hmyz?

Ide o jednoduché riešenie s tromi ľahko dostupnými zložkami. Oplatí sa ho aplikovať na oblasť pri okne a odradí hmyz od preniknutia do vášho domova. Vďaka tomu môžete pokojne spať a užívať si čerstvý vzduch.

Budete na to potrebovať gáfrový alkohol. Ide o rastlinný prípravok, ktorý možno ľahko nájsť v lekárni. Okrem toho použite ešte bobkové listy a klinčeky.

Nalejte 20 ml gáfrového alkoholu do fľaše, najlepšie do rozprašovača. Pridajte 3 klinčeky a 1 veľký bobkový list, ktorý najskôr rozlámte na kúsky. Pretrepte a uzavrite fľašu. Položte produkt na tmavom mieste po dobu 2-3 dní, aby sa dobre vylúhoval.

Týmto prípravkom ošetrite sieťku a celú oblasť okna. Voňavou tekutinou môžete navlhčiť handričku a jednoducho ňou utrieť aj okenný parapet a závesy.  

Ďalším riešením je navlhčenie vatových tampónov do tejto tekutiny a následne ich položte vedľa seba. Štipľavý zápach vystraší hmyz a vy budete mat o problém menej.

 

Zdroj: sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Tip: Ako spať s otvoreným oknom v lete bez toho, aby vás otravovali komáre? POMÔŽE TENTO TRIK”