Žena si nechala predĺžiť riasy, to čo ju však čakalo doma, si nevedela predstaviť ani v najhoršom sne

SK LINK: https://vasmagazin.sk/sok-tato-zena-si-nechala-predlzit-riasy-a-neviete-si-predstavit-co-sa-jej-stalo/

Isabelle Edith Kunová, 20-ročná študentka ošetrovateľstva žijúca v kanadskej Ottawe, sa rozhodla ísť dať si predĺžiť riasy. Nebolo to prvýkrát a preto presne vedela, čo ju čaká. Dva dni od návštevy salónu sa zobudila a zistila, že jej oči opuchli natoľko, že mala pocit, akoby boli úplne zavreté.

Isabelle Kun allergic reaction

„Okrem toho, že som takmer nič nevidela, mala som problémy s prehĺtaním a dokonca aj dýchaním.“

Kamarátka jej zavolala taxík, aby ju odviezol do nemocnice.

„Vzali ma okamžite, keď videli moju tvár. Moje oči boli opuchnuté zhora aj zdola a moje mandle boli veľmi zapálené,“ hovorí.

Kun nikdy v živote nemala na nič alergickú reakciu, no posledný rok si nechávala predlžovať mihalnice každé dva alebo tri týždne.  

Po tomto incidente požiadala zamestnankyňu salónu o názov značky použitého lepidla na mihalnice. Chcela sa uistiť, či používajú stále rovnakú značku, a vysvetlila, že si myslela, že má alergiu na lepidlo.

Kozmetička jej povedala: „Neviem, ako sa volá lepidlo, ktoré používame, ale mala by ste byť v poriadku a nemusíte sa ničoho báť.  

Tak som povedal dobre. Nemala som to robiť, keď som počula, že ani nevedela, aké lepidlo používa, a čo v ňom je,“ hovorí Kun.

V nemocnici jej intravenózne podávali antihistaminikum a steroidy, aby sa pokúsili zmierniť opuch.

Žena hovorí, že opuch sa nezlepšil, ale poslali ju domov a odporučili jej, aby pokračovala s antihistaminikami vo forme tabliet, aby zistila, či sa jej stav nezlepší.

Kun hovorí, že kozmetický salón, ktorý navštívila, na svojej webovej stránke uvádza, že väčšina alergických reakcií na predlžovanie mihalníc je spôsobená lepidlom. Radia tam, že klientky, ktoré si myslia, že sú citlivé na takéto lepidla, si môžu najskôr vyskúšať menší počet mihalníc, aby uvideli, či sú naň alergické.

Väčšina lepidiel na mihalnice je vyrobená zo sekundových lepidiel nazývaných kyanoakryláty. Viacerí dermatológovia mali pacientov, u ktorých sa vyvinuli mierne až závažné alergické reakcie na kyanoakryláty, ktoré sa taktiež používajú pri manikúre.

„Dávajte si veľký pozor, kam idete. Títo ľudia sa starajú o vaše oči, o váš zrak. Ráno som sa zobudila a rozmýšľala som, či ešte niekedy budem môcť vidieť,“ hovorí.

„Chcela by som si ich dať urobiť znova, ale najskôr si dám urobiť test na alergiu, pretože mám rada umelé mihalnice.“

 

Zdroj: ctvnews.ca

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Žena si nechala predĺžiť riasy, to čo ju však čakalo doma, si nevedela predstaviť ani v najhoršom sne”